Nova vest
Košarka

Sreda, 24.11.2021.

12:10

Krajišnik: Grupa je dobra

Kapitenka ženske košarkaške reprezentzacije Srbije Tina Kajišnik verujem u plasman tima na Svetsko prvenstvo 2022. godine u Australiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Krajišnik: Grupa je dobra
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Žrebom u Ženevi odlučeno je da će košarkašice Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket igrati protiv Australije, Brazila i Koreje.

"Mogu da kažem da nam je grupa dobra, imamo šanse da se kvalifikujemo. Uvek je do nas i volim da se mi fokusiramo na našu igru i na pripremu pred svaku utakmicu. Sve ekipe su dobre, čim su se našle na žrebu za kvalifikacije", rekla je Krajišnik Tanjugu.

Kvalifikacije za SP na progamu su od 10. do 13. februara sledeće godine, a aktuelne šampionke Evrope kartu za Sidnej pokušaće da izbore u Beogradu, koji je domaćin dva kvalifikaciona turnira.

"Veoma mi je drago što kvalifikacije igraju u Beogradu. To što smo domaćini značiće nam mnogo. Turnirski je sistem i u tri utakmice moraš da daš maksimum, ali zaista verujem u naš tim. Mislim da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo uspeti da se kvalifikujemo", kaže košarkašica Galatasaraja.

Košarkašice kvalifikacije počinju duelom protiv Koreje, posle toga sledi meč sa Australijom i na kraju igraju protiv Brazila.

"Sa Korejom smo imale blizak susret, igrali smo sa njima na Olimpijskim igrama u Tokiju. Donekle su nam poznate kao i način igranja azijskih timova. Brze su, dosta šutiraju, pa će i naša priprema meča zasnivati u tome da zaustavimo njihovu tranziciju i šut. Brazil je možda nepoznanica, nismo se skoro sastajali sa njima. Nismo sigurni ni u kakvom će sastavu doći", kaže Krajišnik.

Ova grupa je specifična jer će iz nje plasman na SP izboriti dva tima, pošto je Australija kao domaćin već obezbedila učešće.

"Igra Australija će zavisiti od rostera i toga da li će Liz Kembidž igrati ili ne. To je ekipa koja ima sistem, ako ona bude igrala, oni će se u napadu bazirati na nju. Iz toga će zavisiti i naša priprema. Igra Australija je prepoznatljiva, imaju timski duh i mogu da budu opasan protivnik. Treba sve shvatiiti ozbiljno i dobro se pripremiti. Mislim da će naša odbrana biti ključna u sve tri utakmice", zaključila je Krajišnik.

U drugoj grupi u prestonici Srbije igraće Francuska, Kina, Nigerija i Mali, dok će se na turniru u Osaki za odlazak na SP boriti Bosna i Hercegovina, Japan, Kanada i Belorusija.

Reprezentacije Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Portorika i Belgije smeštne su na turnir koji će biti održan u Vašingtonu, a i sa ovog turnira vizu za SP izboriće dve ekipe, jer su SAD kao olimpijski šampion kvalifikovale na Mundobasket.

Svetsko prvenstvo 2022. godine u Australiji igra se od 22. septembara do 1. oktobara sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve