Nova vest
Košarka

Petak, 22.10.2021.

12:15

Zoran Lukić zvanično preuzeo Rusiju

Srpski stručnjak Zoran Lukić, koji vodi Nižnji iz Novgoroda, zvanično je preuzeo košarkašku selekciju Rusije, potvrdio je Savez.

Izvor:

Autor:

Zoran Lukić zvanično preuzeo Rusiju
Foto: Profimedia

On će tako naslediti Sergeja Bazareviča koji je posle pet godina otišao zbog neuspeha u borbi za Olimpijske igre u Tokiju.

"Krajem septembra imao smo prvi sastanak sa Andrejem Kirilenkom i rukovodstvom federacije. I ove srede sam izneo svoju filozofiju, svoje stavove o pravcu u kom bi ruski tim trebalo da se dalje razvija", izjavio je Lukić za sajt tamošnjeg saveza.

Uporedio je način rada sa reprezentacija onim u klubu.

"U Nižnjem se tradicionalno trudimo da održimo maksimalan balans između postizanja sportskih rezultata i pružanja treninga mladim igračima. Trenerima je često teško da pronađu ovu sredinu, ali već dugi niz godina u svemu tome, za mene tu nema ništa novo. To je ono što se od mene očekuje u ruskom timu. Velika je čast voditi reprezentaciju, ali takvu ponudu bih prihvatio samo za dve reprezentacije - Rusije i Srbije", dodao je srpski trener.

Lukić će voditi Ruse na putu ka plasmanu na Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Od 2017. godine trener Nižnjeg, bio je šest godina u prvom mandatu u tom klubu, kao i još dve u drugom timu moskovskog CSKA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve