Nova vest
Košarka

Petak, 22.10.2021.

09:45

Zvezda dočekuje Albu za povratak u Top 8

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19 sati dočekuju berlinsku Albu u petom kolu Evrolige u hali "Aleksandar Nikolić".

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda dočekuje Albu za povratak u Top 8
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Strateg crveno-belih Dejan Radonjić istakao je da se gostima ne sme dozvoliti da nametnu ritam.

"Na nama je do dobrom igrom dođemo do kontrole kvaliteta njihove igre i da im ne dozvolimo da oni nametnu svoj ritam. Posle dugo vremena imamo situaciju da igramo u Pioniru evroligašku utakmicu pred našim navijačima. Ako bude atmosfera makar približna onome kako je znalo da bude na utakmicama Evrolige ovde, sigurno da će to biti veoma značajno za nas", istakao je Radonjić.

Luka Mitrović kaže da će koncentracija biti ključan faktor u večerašnjem duelu.

"Očekuje nas jedan kvalitetan tim, koji ima dosta problema sa povredama na početku sezone i zbog toga je bilo dosta oscilacija u njihovim rezultatatima i igri. To je svakako tim koji, ako mu se dozvoli da igra kako ume, može da napravi problem svakoj ekipi, pa tako i nama. Fokus 40 minuta, pre svega u odbrani, da iskoristimo sve njihove slabije strane u skraćnoj rotaciji. Nadam se da ćemo pred punim tribanama doći do nove pobede", rekao je Mitrović.

Crveno-beli su nakon pet utakmica u kratkom vremenskom periodu imali malo više vremena da se osveže pred duel sa nemačkom ekipom.

"Svakako je prijalo posle četiri-pet mečeva u sedam dana. Odmorili smo, napunili smo baterije koliko-toliko i imali prvi-drugi put u sezoni da spremimo meč kao ljudi. Svakako ori dočekujemo meč", zaključio Mitrović.

Evroliga, 5. kolo
Efes – Uniks 71:68
Žalgiris – Bajern 73:75
Makabi – Panatinaikos 77:73
Olimpija Milano – Asvel 73:72
Real Madrid – Fenerbahče 70:69


Petak
19:00 Crvena zvezda – Alba
19:00 CSKA – Olimpijakos
20:30 Baskonija – Monako
21:00 Barselona – Zenit

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve