Nova vest
Košarka

Utorak, 19.10.2021.

18:30

Partizan "stotkom" otvorio Evrokup

Košarkaši Partizana savladali su Hamburg u gostima 106:97, u meču prvog kola grupne faze Evrokupa.

Izvor:

Autor:

Partizan
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Željko Obradović je tako pobedom debitovao u Evrokupu protiv debitanta u ovom takmičenju iz Nemačke.

Crno-beli su odigrali sjajan meč i posebno su bili odlični u prvom poluvremenu, u kom su postigli 61 poen. Na kraju meča su imali i više od 100 poena.

Do pobede su ih predvodili Kevin Panter sa 26, Mur sa 17, Smailagić i Madar sa po 13 i Dangubić sa 10 poena.

U poraženom sastavu istakli su se Homsli sa 21, Džejlon Braun sa 18 i Zakari Braun sa 15 poena.

Od samog početka videlo se da nas očekuje utakmica na veliki broj poena. Hamburg je igrao brzo, kratke napade uz dosta šuteva za tri poena i Partizan se prilagodio protivniku.

Kevin Panter je odlično otvorio meč i bio dvocifren u prvoj četvrtini. Partizan je vodio, pa ispustio prednost, pa je Panter sa trojkom uz faul i dvojkom uz faul odveo Partizan na +6.

Hamburg je napravio seriju 10:0 i vodio sa četiri poena razlike, ali je stigao novi preokret beogradskog tima, zahvaljujući Jamu Madaru i Muru.

Na kraju prve četvrtine imali su četiri poena prednosti (28:24).

A onda u drugoj četvrtini, rapsodija Partizana i posebno Jama Madara. Vezao je tri trojke, Dalas Mur je pogodio trojku sa osam i po metara u padu i brzo je Partizan stigao do dvocifrene prednosti.

Igrali su dobro u odbrani, za razliku od prve četvrtine gde su dosta grešili i gubili lopte, pa Hamburg nije imao rešenje u napadu.

Prednost je samo rasla, crno-beli su sve pogađali i brzo su došli do najvećih +22.

Iako je bilo +20, Željko Obradović je bio veoma ljut kada je njegova ekipa izgubila loptu posle izvođenja auta, pa je na minut do kraja prvog poluvremena tražio tajm-aut i imao je šta da kaže svojim igračima.

Na kraju prvog poluvremena imali su 21 poen prednosti (61:40).

Partizan je u istom ritmu nastavio i na startu treće četvrtine.

Dangubić je pogodio trojku, Panter dvojku uz faul, pa Mur četvrtu trojku iz četvrtog pokušaja i Partizan odlazi na najvećih +28.

Hamburg je serijom 7:0 smanjio zaostatak, pa se Partizanu u ofanzivi priključio i Zek Ledej, koji do sredine treće četvrtine nije postigao nijedan poen. Pogodio je za dva i za tri i vratio veliku prednost Partizanu.

Domaćin nije imao šta da izgubi, igrao je agresivno i šutirao veliki broj šuteva za tri poena. Dosta su pogađali pred kraj treće četvrtine, pa su malo uspeli da smanje zaostatak, koji je iznosio i 28 poena.

Na kraju treće deonice bilo je +22 za Partizan (88:66).

Braun je sa dve trojke smanjio prednost, a Hamburg je serijom 8:0 smanjio zaostatak na -14.

Iako se Partizan vratio na +17, Hamburg ponovo pravi seriju poena i dolazi na 11 poena zaostatka na tri i po minuta do kraja, što je razljutilo Željka Obradovića koji je tražio tajm-aut.

Hamburg se na dva minuta do kraja vratio i na devet poena zaostatka, ali drame nije bilo.

Partizan je priveo meč kraju i došao do pobede.

Utakmicu ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

403 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve