Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.10.2021.

16:15

Ostoja Mijailović najavio tužbu protiv bivšeg košarkaša

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović govorio je o eventualnoj tužbi koju je taj klub spreman da podnese protiv bivšeg igrača.

Izvor: MT

Autor: MT

Ostoja Mijailović najavio tužbu protiv bivšeg košarkaša
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

On ističe da jedan klub, čije ime nije naveo, plaća igrača u kešu.

"Koliko godina već postoji ABA liga i kolika je njena popularnost, a mi danas u 21. veku dolazimo u situacije koje nisu normalne. Ono što smo nekada pričali, imati dva kluba u jednoj ligi. A sada imamo i nekoliko takvih slučajeva. A, imamo i situaciju da jedan klub u ABA ligi igrače plaća u kešu", rekao je Mijailović za "Sportski žurnal".

Detaljnije je objasnio o čemu se radi.

"Sad ćemo mi imati sudski postupak, gde ne možemo da dokažemo da je igrač koji je jedno vreme proveo u Partizanu i sa kojim smo se vansudski dogovorili, od drugog kluba primio novac u kešu, a to znamo. I da će i od nas potraživati sredstva koja je već naplatio od tog kluba. Ako dođemo u situaciju, bićemo prinuđeni da obavestimo javnost da se i to dešava. Ali se nadam da će klub iz kolegijalnih razloga tom igraču reći da ne može da naplaćuje dve plate u isto vreme."

Mijailović kaže da će malo sačekati sa iznošenjem ovog slučaja u javnost.

"Ekipe koje se takmiče u ABA ligi moraju da imaju garantovan minimalni budžet. Onda se ovo ne bi dešavalo. Kao što su zaštićeni igrači, menadžerske agencije i lige, tako moraju da budu zaštićeni i klubovi. Mi ćemo taj slučaj imati i iznećemo ga u javnosti. Nećemo sada, jer se još nije desio. I zato je važno", zaključio je predsednik KK Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve