Košarka

Četvrtak, 14.10.2021.

09:57

Obradović najavio balkanski klasik: U vidu nam je Opatija

Trener Partizana Željko Obradović rekao je da će ekipa pokušati da se dobro pripremi za Cibonu i odigra najbolje što može.

Izvor: B92

Autor:B92

Obradović najavio balkanski klasik: U vidu nam je Opatija
Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana putuju u Zagreb, gde će u petak od 19 sati igrati meč četvrtog kola ABA lige.

Upravo je Cibona savladala Partizan tokom priprema u Opatiji, što je dobra najava za balkanski klasik starih rivala.

"U tri kola smo neporaženi i Cibona i mi. Ono što smo imali priliku da vidimo i tokom pripremnog turnira u Opatiji, na utakmici protiv Cibone, je da je to veoma mlada ekipa koja igra agresivnu košarku i koja je u prva tri kola pokazala kvalitet koji ima. Spremamo se i probaćemo da odigramo najbolje što možemo imajući u vidu i tu pripremnu utakmicu koju smo igrali protiv na turniru u Opatiji", rekao je Obradović za klupski sajt.

Partizan i Cibona su jedine dve ekipe sa sve tri pobede u prva tri kola i zauzimaju prvo i drugo mesto na tabeli.

"Vidi se da imaju izuzetno dobru hemiju u timu, vidi se da u svakom trenutku znaju šta hoće. Naravno, to je zasluga i njihovog trenera i svih tih mladih igrača koji igraju sa velikom željom, a na nama je da se kroz još dva treninga pripremimo i odigramo najbolju moguću utakmicu", naveo je Obradović.

Bek Partizana Uroš Trifunović rekao je da očekuje zahtevnu utakmicu u Zagrebu, ali da veruje u pobedu.

"Cibona je vrlo mlada ekipa, čak su malo mladji i od nas. Očekuje nas veoma zahtevna utakmica kako u napadu, tako i u odbrani. Tokom predsezone smo igrali protiv njih i izgubili. Ipak, od tada do danas smo mnogo porasli kao ekipa, iako se još uigravamo. Cibona ima skor 3:0 i definitivno je ekipa koja može da pobedi bilo koga u ABA ligi, ali mi u Zagrebu idemo na pobedu", naveo je Trifunović.