Nova vest
Košarka

Sreda, 13.10.2021.

18:15

Zvezdina odbrana ne staje u EL – Kalinić "slomio" Žalgiris!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Žalgiris 73:61 u Beogradu u 3. kolu Evrolige.

Izvor: MS

Autor: MS

Zvezdina odbrana ne staje u EL – Kalinić
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

U jako tvrdom meču, u kojem je ponovo do izražaja došla granitna odbrana tima Dejana Radonjića, crveno-beli su upisali drugi trijumf u Evroligi, uzastopni.

Na evropskoj premijeri u neizvenom i nervoznom meču pao je litvanski velikan u samom finišu meča u Štark areni, u kojoj Zvezda nije igrala godinu i po dana.

"Klackalica" je trajala sve do poslednja tri minuta kada je Zvezda na krilima sjajnog Nikole Kalinića, ranije i Luke Mitrovića, slomila protivnika i potvrdila "brejk" iz Tel Aviva.

Kalinić je meč završio sa 15 poena, pet skokova i tri asistencije, Ognjen Dobrić ga je pratio sa 13, dok se na 12 poena i sedam uhvaćenih lopti zaustavio Mitrović. Dvocifren je bio još Nejt Volters sa 11, pored sedam asistencija i šest skokova.

Kod litvanskog tima dabl-dabl je imao Džoš Nebo sa 14 poena i 10 skokova, a pratili su ga Nils Gifaj i Lukas Lekavičijus sa po 11.

Crvena zvezda je dobro otvorila meč i serijom 7:0 brzo stekla prednost (12:7), ali je posle toga usledio period od četiri minuta bez koša, pa se Žalgiris vratio i sa minimalnom razlikom završio prvu četvrtinu.

Iako se podigla na startu drugog perioda, opet je usledio "prazan hod" od četiri minuta. Međutim, dobra odbrana nije davala šansu Žalgirisu da napravi osetnu prednost.

U tim trenucima je glavnu ulogu u napadu preuzeo Volters, odlično je sarađivao sa Mitrovićem, pa je nekako Crvena zvezda na odmor otišla sa dva poena prednosti (29:27).

Onda je stvari u svoje ruke uzeo Kalinić, posle "sporog" poluvremena, dao osam poena u trećoj deonici i održavao minimalnu razliku sve do poslednjeg perioda.

Kada su mu se pridružili Dobrić i Mitrović, Žalgiris više nije imao snage i odgovor na čvrstu odbranu Zvezde, iako su ga do par minuta pre kraja držali Kavano i Lekavičijus trojkama.

Konačni potpis stavio je trojkom Ostin Holins na početku poslednjeg minuta.

Crvena zvezda naredni meč u Evroligi igra u Moskvi protiv CSKA.

Meč Zvezde i Žalgirisa pratili smo u LAJV BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

218 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve