Nova vest
Košarka

Petak, 01.10.2021.

18:45

Drama u Istanbulu – oslabljena Zvezda poražena od Đorđevićevog Fenera

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Fenerbahčea rezulatom 61:57 u prvom kolu Evrolige.

Izvor: SN

Autor: SN

Drama u Istanbulu – oslabljena Zvezda poražena od Đorđevićevog Fenera
Foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport.rs

Zvezda je ovu sezonu Evrolige počela kao i prošlu – porazom u Istanbulu.

Fenerbahče je silovito počeo ovu utakmicu, Zvezda je bila prilično stidljiva u Istanbulu i za prvih šest minuta nije mogla da postigne koš.

Ruku na srce, igrali su bez nekolicine bitnih igrača poput Branka Lazića, Ognjena Dobrića, Dejana Davidovca i Maika Cirbesa i to se osetilo u njihovoj igri.

Izabranici Aleksandra Saše Đorđevića su u prvih šest minuta postigli 14 uzastopnih poena, a ulaskom Nikole Ivanovića sve se promenilo u korist Crvene zvezde i upravo je on postigao prve Zvezdine poene u Evroligi ove sezone.

Nakon tih poena za 14:2, Zvezda pravi seriju 13:2 i Đorđević je morao da reaguje tajm autom i njegovi izabranici su nekako uspeli da zadrže prednost na kraju prve četvrtine, kada je na semaforu stajalo 18:15.

U drugom kvartalu smo videli jake odbrane na obe strane, Radonjić je čak pokušavao sa zonskim presingom sa vremena na vreme, dok je Pjerija Henri kao sekundarni plejmejker pokušavao da pronađe poene.

Prava rovovska bitka i posle 20 minuta na semaforu stoji 28:26 u korist Fenerbahčea, a verovali ili ne u ovom periodu je Fener šutirao 1/8 za tri, a Zvezda 2/10...

I u drugom poluvremenu smo gledali pravi košarkaški rat, samo je Fener bio uspešniji od Zvezde. Verovali ili ne u trećoj četvrtini smo videli samo 21 poen na obe strane i Zvezda je imala šansu.

Naziralo se iznenađenje, da bi Dajšon Pjer i Jan Veseli kreirali veliku seriju i posle trojke Ahilea Polonare na semaforu stoji 45:35 u korist Fenera i prva dvocifrena prednost još od prve četvrtine.

Četvra četvrtina nam je donela mnogo neizvestnosti, jer je Zvezda uspela da istopi ovu prednost Fenerbahčea i zakucavanjem Lazarevića stigne do 45:42 i onda je opet usledilo zatišje.

Beležimo i "brutalno" zakucavanje Dajšona Pjera preko dvojice igrača Zvezde, a onda i trojku Nanda de Koloa za 56:49 i Fener je prišao na korak od pobede, što su i uspeli u neizvesnoj završnici sa 61:57.

Najefikasniji je bio Dajšon Pjer sa 13 poena, a Veseli i Buker su imali po 8. Na drugoj strani, 16 poena Nikole Ivanovića, a po 9 su ubacili Volters i Kalinić.

Utakmicu možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

363 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve