Nova vest
Košarka

Subota, 25.09.2021.

15:00

Džikić pred FMP: Moraćemo da pariramo njihovoj energiji

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je da FMP igra agresivno preko celog terena i da će njegova ekipa u predstojećem meču morati da parira u energiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Džikić pred FMP: Moraćemo da pariramo njihovoj energiji
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

"Naš protivnik je promenio sastav u odnosu na prošlu godinu. Imaju vrlo agresivan trio na bekovskim pozicijama, sa agresivnim krilnim igračima koji mogu da igraju na više pozicija. Imaju visinu, mogu da igraju i u formaciji i sa nižom postavom, u kojoj koriste Tasića kao centra koji se otvara na tri poena", rekao je Džikić, prenosi klub.

Košarkaši Budućnosti će novu sezonu u ABA ligi početi u nedelju kada će na svom terenu dočekati FMP.

"Ispratili smo njihove igre u predsezoni, videli smo da igraju agresivno preko celog terena, sa puno udvajanja, kao i preuzimanja u postavljenoj odbrani i za to smo spremni. Moramo da pariramo njihovoj energiji", dodao je Džikić.

Košarkaš Budućnosti Zoran Nikolić rekao je da veruje da će FMP u Podgoricu doći motivisan, "kao i svake godine".

"Ne smemo da se opustimo, moramo da uspostavimo tempo koji nama odgovara od prvog minuta i da ga kontrolišemo tokom cijelog meča", rekao je košarkaš Budućnosti Zoran Nikolić.

"Čeka nas težak meč u kome moramo da budemo spremni na njihovu agresivnost od prvog minuta", dodao je on.

Utakmica Budućnost – FMP igra se u nedelju od 19.00 u "Morači".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve