Nova vest
Košarka

Četvrtak, 23.09.2021.

19:45

Trener Mege: To neće biti lako

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je da će ABA liga biti izuzetno jaka i istakao da od svoje ekipe u novoj sezoni očekuje da raste iz meča u meč.

Izvor: B92

Autor:B92

Trener Mege: To neće biti lako
foto: Dragana StjepanovicStarsportphoto

"Prošle godine to naše sazrevanje i prelazak iz tog nekog juniorskog u seniorski staž se desio jako brzo i mi smo uspeli da za relativno kratko vreme postanemo konkurentni. Ali, to ne znači da će tako biti i ove godine, jer jednostavno jedan deo ekipe je otišao, pa će se desiti preraspodela uloga. To neće biti lako", rekao je Jovanović za klupski sajt.

"Mi smo tu da im pomognemo, a ono što ja očekujem ove godine je da iz meča u meč rastemo i kao igrači i kao tim. Nadam se da ćemo u što ranijem periodu da sazremo i da izrastemo u dobre igrače i nadam se da ćemo kao tim da budemo što bolji, pa dokle god nas to dovede", dodao je on.

Košarkaši Mege će novu sezonu u ABA ligi početi u nedelju kada će u Hali sportova "Ranko Žeravica" dočekati Studentski centar.

"ABA liga će biti izuzetno jaka. Mi možemo da budemo najbolja verzija sebe u nekom trenutku, ali da nam to ipak ne bude dovoljno da dobijemo utakmicu. Hoću da kažem da moramo da se trudimo da budemo najbolji što možemo, da rastemo i radimo i iz toga da vidimo koji je naš krajnji domet", rekao je Jovanović.

Boje Mege će na početku sezone u ABA ligi braniti sledećih 14 igrača: Luka Cerovina (kapiten), Nikola Jović, Malkolm Kazalon, Karlo Matković, Boriša Simanić, Dejšon Smit, Aleksander Balcerovski, Matej Rudan, Nikola Djurišić, Nikola Kočović, Mladen Vujić, Samson Ružencev, Mihailo Mušikić i Luka Bogavac.

U stručnom štabu će, pored trenera Vladimira Jovanovića, biti i pomoćni treneri Vule Avdalović, Djordje Ilić i Dejan Pejić, kondicioni trener Marko Sekulić, fizioterapeut Miloš Savić, doktor Uroš Stanković, dok će posle odlaska u igračku penziju na mestu tim menadžera ekipe biti Milenko Tepić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve