Nova vest
Košarka

Četvrtak, 23.09.2021.

09:00

Veličković: Da nije bilo povreda uradio bih velike stvari

Novica Veličković žali što su ga povrede onemogućile da sazna koliko je mogao da postigne u svojoj karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Veličković: Da nije bilo povreda uradio bih velike stvari
Foto: Marko Djokovic/STARSPORT

Ljubimac navijača Partizana se nedavno oprostio od igračke karijere u 34. godini.

Osim Partizana, igrao je još za Real Madrid, Bamberg, Megu i Trabzon.

"Četiri ili pet godina sam imao brutalan niz. Igrao sam za Partizan, ušli smo u Top 8 Evrolige i mogao sam da potpišem ugovor sa nekim od najvećih klubova. Sve što se dešavalo bilo je dobro. Sigurno, da nije bilo povreda mogao sam da uradim sjajne stvari i to me muči jer ne znam šta je bila moja granica. U poslednjoj sezoni u Realu, Pablo Laso mi je pomogao mnogo. Imali smo sjajan odnos. Nisam mogao da treniram zbog kolena, ali me on čekao do kraja i zaigrao sam u plej-ofu (lige)", rekao je Veličković za "Radio Marku".

Veličković je bio najbolji mladi igrač Evrope u sezoni 2008/2009 u kojoj je za Partizan prosečno beležio 11,5 poena uz 5,1 skokova na putu do plej-ofa Evrolige.

Naredne sezone je zaigrao za Real u kojem je proveo tri godine, ali je u Madridu doživeo tešku povredu kolena koja mu je promenila karijeru.

"Proveo sam tri godine u Realu i zaljubio se. Igrao sam najbolju košarku van svoje zemlje. Kada pričam ljudima u Srbiji, ne mogu da im opišem koliko je to veliki klub. Pablo Laso ima nešto posebno, a ovih 11 godina su nešto ogromno. Srećan sam zbog njega, zbog Serhija Ljulja, koji je jedan od najboljih plejmejkera Evrope. Siguran sam da će osvojiti još mnogo titula".


Potom je nastupao za Bamberg, Megu i Trabzon, da bi se 2016. vratio u Partizan gde je kao kapiten okončao karijeru.

Oprostio se u spektalularnom meču u Areni pred više od 15.000 navijača u pobedu nad šampionom Evrope Anadolu Efesom.

"Srećan sam jer svi znaju da sam imao mnogo povreda i da sam se mučio sa kolenom godinama. Uspeo sam da igram deset godina kod kuće, za Partizan i ova poslednja utakmica je bila prelepa i uzbudljiva za mene. Posle mnogo teških godina za Partizan, vratio se Željko (Obradović), koji je jedno od najvećih imena u istoriji kluba, što je izazvalo euforiju. Svi se nadaju da ćemo napraviti velike stvari i to je dobro, ali ja nisam mogao više", objasnio je Veličković zašto se povukao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve