Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.09.2021.

16:25

Predsednik o Dudi: Ponosan sam što je Srbija imala takvog čoveka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na komemoraciji povom smrti Dušana Ivkovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Predsednik o Dudi: Ponosan sam što je Srbija imala takvog čoveka
Starsport

Komemoracija povodom smrti legendarnog košarkaškog trenera Dušana Dude Ivkovića održava se danas u 16 sati u Narodnoj Skupšni Republike Srbije.

Ivković će sutra od 12 sati biti sahranjen u porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu.

Prvi se okupljenima obratio Aleksandar Vučić.

"I ne zato što su to kurtoazne reči, već zato što postoji ono što je merljivo, to su sve one medalje i uspesi koje je zaslužio Dušan Duda Ivković. I ne samo to, on je nosilac jednog drugačijeg duha, on je mnogo toga ili sve ono što mnogi od nas nisu, Bio je istovremeno i veliki gospodin i beogradski mangup, uvek držao ne samo do sebe i do drugih", rekao je Vučić.

Osim medalja i sportskih uspeha, košarke koju je beskrajno voleo, svoga brate Pive i čika Bore Cenića, ostavio je još nešto i to nisu samo Crveni krst i Radnički, to je ono što će ostati za buduća pokolenja, dodao je predsednik Srbije.

"Iako u mnogo čemu nismo bili saglasni, kada sam prvi put dugo razgovarao sa njim, a još dva puta sam imao priliku za tako duge razgovore, video sam koliko je ozbiljan koliko je odgovoran, posvećen čovek i koliko takvim ljudima ne možete da oduzmete ništa".

I na kraju ono što je najvažnije u ovim teškim trenucima za njegovu porodicu, a rekao sam to malopre i Petru, Pavlu i Neni, nećete ga videti više, ali on će uvek biti tu, naveo je Vučić.

"Možete nekoga da volite ili ne volite, ali rezultati i dela ostaju, a iza njega ostaju velika dela. Budite ponosni na oca i supruga, baš onako kao što ćemo svi u Srbiji biti ponosni na sve ono što je uradio i na njegovo delo. Srbija ga zaboraviti neće i neka mu je večna slava", istakao je Vučić.

Na komemoraciji su, uz Ivkovićevu porodicu, prisustvovali i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije na čelu sa predsednik Predragom Danilovićem, košarkaške legende Dragan Kićanović, Željko Obradović, Svetislav Pešić, Dejan Bodiroga i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve