Nova vest
Košarka

Četvrtak, 16.09.2021.

11:15

Utakmica Partizana i Efesa počeće minutom ćutanja zbog smrti Ivkovića

Utakmica Partizana i Efesa, na kojoj će se od košarke zvanično oprostiti kapiten Novica Veličković, počeće minutom ćutanja zbog smrti Dušana Ivkovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Utakmica Partizana i Efesa počeće minutom ćutanja zbog smrti Ivkovića

Ivković je umro u Beogradu u 78. godini, a Partizan, čiji je svojevremeno bio trener, oprostio se od jednog od najboljih stratega u istoriji košarke porukom da je to "čovek čije košarkaško nasleđe nije moguće opisati rečima".

Prijateljska utakmica u Beogradskoj areni igra se u četvrtak od 19 časova.

Partizan je podsetio na uspehe koje je Ivković osvojio tokom bogate karijere i naveo da je on trener koji je trasirao košarkaški put mnogih igrača i trenera ka najvećim dometima u istoriji košarke.

Od 23. jula do danas, Ivković je bio član borda Fondacije "Dobro pamtim sve", koju je osnovao KK Partizan u cilju pomoći nekadašnjim igračima.

"Iako već tada osetljivog zdravstvenog stanja, Ivković je sa radošću prihvatio poziv i sa oduševljenjem pozdravio ideju da se crno-bela porodica okupi i pomaže generacijama koje su kroz istoriju branile boje Partizana. Neka je večna slava i hvala velikom Dudi",
navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve