Nova vest
Košarka

Subota, 24.07.2021.

21:50

Rojvers sa koledža pravo u Cibonu

Američki košarkaš Nejtan Rojvers novo je pojačanje Cibone, potvrdio je zagrebački klub.

Izvor: Beta

Autor:Beta

Rojvers sa koledža pravo u Cibonu
Foto: Profimedia

Rojvers je sa Cibonom potpisao dvogodišnji ugovor i stiže direktno sa koledža Viskonsin.

Američki centar je u sezoni 2019/2020 bio starter na svim utakmicama i predvodio je ekipu s 13 poena u proseku.

Tokom protekle sezone beležio je u proseku 8,3 poena, 3,3 skoka i 1,3 blokade.

"Dolazi sa poznatog koledža. Napadački je talentovan, može da igra licem okrenut košu, ima dobar šut. Prošao je njihovu sjajnu školu. Pratimo ga još od marta, analizirali smo sve i odlučili da je on pravi izbor za nas. Verujem da se radi o igraču koji će ostaviti trag u evropskoj košarci", rekao je sportski direktor Marin Rozić.

Trener Vladimir Jovanović jednako je oduševljen.

"Nadam se da će nastaviti stopama igrača koji su potekli s tog koledža, Kaminskog, Hapa, svi su oni isti profil igrača. Ono što je dobro i važno je da je karakteran, da ima dobru radnu etiku, zna zašto dolazi u Evropu i Cibonu je prepoznao kao ekipu gde može da napreduje i svojim kvalitetama pomogne u postizanju što boljih rezultata. Može da pokriva dve pozicije, atipičan je. Za visokog centra ima dobar šut za tri, pretnja je na više načina u napadu, što će nam doneti dimenziju više. Biće potrebno da se prilagodi evropskom stilu košarke, ali kako je talentovan, verujem da će to kratko trajati", izjavio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d