"Verujem da Španiji nije drago što igraju sa Srbijom"

Košarakšica Srbije Sonja Vasić, pred četvrfinale Evropskog prvenstva protiv Španije, izjavila je da očekuje težak meč, ali i da veruje u svoj tim.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsport
Srdjan Stevanovic/Starsport

U dosadašnjim duelima dve selekcije sreća je bila na strani domaćina i aktuelnog šampiona Evrope.

"Da bi bilo šta osvojio, da bi bio među najboljima, moraš da pobeduješ najbolje. Španija je ekipa koja se baš hrani i rezultat postiže na tu neku borbenost i energiju. Ako oni to nametnu, tu niko ne može da im parira. Koliko god da imamo veliki broj prednosti na našoj strani, mislim da je opet ključ da mi budemo ti koji će nametnuti ritam utakmice", rekla je Vasić za TV Tanjug.

Izabranice Marine Maljković sa tri pobede u grupi direktno su se plasirale u četvrtfinale EP, dok je Španija kroz duel sa Crnom Gorom morala da traži put do osam najboljih reprezentacija na Starom kontinentu.

"Mislim da je suvišno uopšte komentarisati šta možemo da očekujemo, s obziorm da je Španija domaćin. Mislim da realno moramo da se spremimo da budemo jako smirene i trezvene i da ne dozvolimo da neke stvari utiču na nas, bilo navijači, bilo sudije i da ostanemo mi između sebe povezane, sa našom klupom i Marinom. Ja verujem u nas. Mislim da njima isto nije nimalo drago što se sada sa nama susreću. Ali, ako naša energija i borba budu na nivou, mislim da je tada jedino i moguće da taj rezultat bude očekivano pozitivan", zaključila je Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.