Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.06.2021.

18:00

Dobrić i Avramović odlični – Srbija preko Grčke do Akropolis kupa

Košarkaši Srbije odbranili su trofej, osvojen 2019. godine, na Akropolis kupu u Atini.

Izvor: MT

Autor: MT

Dobrić i Avramović odlični – Srbija preko Grčke do Akropolis kupa
Foto: FIBA

Izabranici Igora Kokoškova su nakon onih trijumfa nad Portorikom (80:68) i Meksikom (104:67), u trećem kolu savladali i Grčku rezultatom 75:64.

Srbija je tako sa maksimalnim učinkom započela pripreme za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji je na programu od 29. juna u Beogradu.

Pre toga, igraće u sredu u Pioniru prijateljski meč sa reprezentacijom Meksika.

Što se tiče duela sa Helenima, prvo poluvreme je jedino bilo rezultatski zanimljivo.

Tokom prvog kvartala Grčka je bila ta koja je imala prednost, dok je u narednom viđena rezultatska klackalica, koja je okončana trojkom Bjelice u finišu.

Naša selekcija je u trećoj četvrtini dodala gas, nošena Dobrićem i Avramovićem, povećala vođstvo i tako prelomila ovaj meč.

Domaći su u poslednjem periodu pokušavali da se vrate, ali sve što su uspeli bilo je da u jednom momentu smanje zaostatak na jednu cifru.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji su bili Ognjen Dobrić i Aleksa Avramović sa po 18 poena. Boban Marjanović je dodao 12, a Filip Petrušev 11 poena.

Od Grka je najviše poena postigao Mitoglu, 17, Slukas je ubacio 10, dok su ostali bili jednocifreni.

Tok duela mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d