Marina: Vidi se šta je dobro, a šta loše; Bruks: Fenomenalno

Selektorka Srbije Marina Maljković rekla je da će se naša selekcija pripremiti za četvrtfinale, iako i dalje ne zna ko je protivnik.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Srbija ponovo ubedljiva – maksimalnim učinkom do četvrtfinala

Srbija je sa 3/3 u grupnoj fazi otišla u četvrtfinale.

Do maksimalnog učinka naše košarkašice stigle su pobedom nad Crnom Gorom u poslednjem kolu (87:75).

"Iz aviona se vidi šta je dobro, šta je loše… Ovo su utakmice gde to loše ne može da se ponavlja, gde nemaš prava na greške, gde moraš da radiš samo i iključivo to dobro i da se toga držiš „kao pijan plota“. Moramo da se držimo toga što je bilo dobro, da se na tome radi, da se na to fokusiramo. Da se na mnogo veći nivo podigne koncentracija, da bi to ostalo tako. Svih ovih godina, uvek je bilo na nama. Koga god da dobijemo, protiv koga da igramo, nikada ne pravimo kalkulacije. Niti ja, niti tim. Dobili smo 2015. Francusku koja je u tom trenutku bila deset puta jača, jer smo mi odradili posao kako treba. Prethodno smo u četvrtfinalu dobili i prejaku Tursku. Pa Australiju u Riju, jer smo mi krenuli kako treba. Pa isto tako i 2019, utakmicu za bronzu u Beogradu, koja je bila teška posle svega onoga sa Španijom. Pa smo opet mi dobro krenuli… Mi smo bitni! Od nas zavisi! To je ono na šta se oslanjamo i šta traba da nas raduje. Ako mi odradimo naše, da ne zavisimo ni od koga, možemo da imamo dobru priču", kaže Marina Maljković.

Sve ovo se videlo u utakmici protiv Crne Gore.

"Sve se to vidi. I po razultatu, i po svemu. Ne moraš da budeš košarkaški mnogo pametan, niti da poznaješ prilike. Vidiš po rezulatu. Kakav je bio u prvoj četvrtini, a kakav je u drugoj. Zna se šta je nama potrebno, koja je igra nama potrebna. Nama je izuzetno važno svih 12 igračica. Zna se da ja koristim dosta igračica u rotaciji. To je bio slučaj protiv Grčke, pa i sada. Tim je tim. Svih 12 igra i za sledeću utakmicu će biti tako. Sve su mi iste. Od prve do poslednje".

Sledeća utakmica je četvrtfinale. protivnik se još ne zna…

"Gledaćemo utakmice, pa ćemo videti šta i kako. Pripremićemo se, kao i uvek".

Foto: FIBA
Foto: FIBA

Kapiten Jelena Bruks:

"Možda ne izgledam toliko srećno i euforično, s obzirom na to da smo napravile veliki korak ka ispunjenju naših želja. Ne ciljeva, već želja. Odradile smo izuzetno težak posao…U stvari, odradile smo fenomenalan posao! Sada možemo da udahnemo par puta, da malo odmorimo glave, da bismo se pripremile za ono što nas čeka četvrtfinalu. Kako god da nam se postavi, tako idemo. Pratile smo utakmice, pratićemo i baraž. Važno je da se odmorimo, a onda kada saznamo protiv koga ćemo igrati i da se pripremimo za tu utakmicu", kaže Jelena.

Svoje mišljenje iznela je i Nevena Jovanović.

"Znale smo da će da bude ovakva utakmica. Znale smo šta nama donosi, a i kakvu motivaciju imaju druge ekipe. Možda nismo dobro počele, ali pobeda se računa. Moraćemo mnogo da radimo, pa da probamo da u sledećoj utakmici ispravljamo te greške. Ono što nas krasi je da svaka devojka koja uđe sa klupe, doprinese na neki način. Bilo da su to poeni, skokovi, odbrana… Onda smo pravi tim, u kome svaka ima svoj udeo u pobedi. Kada je reč o četvrtfinalu, nikad se nešto preterano nismo bavile kalkulacijama, ko bi mogao da nam dođe. Važno je da se odmorimo, da ne razmišljamo o tome ko je protivnik…", kaže Nevena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.