Nova vest
Košarka

Sreda, 16.06.2021.

17:23

"Jedva čekamo početak"

Košarkašice Srbije Tina Krajišnik i Ivon Anderson izjavile su da sa nestrpljenjem čekaju početak Evropskog prvenstva.

Izvor: SN

Autor: SN

Foto: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sutra u Valensiji igra prvu utakmicu na Evrobasketu, a protivnik u dvorani "La Fonteta" od 18 sati biće selekcija Italije.

Meč se igra u okviru grupe B, u kojoj ce se tri sata ranije, u istoj hali, sastati Crna Gora i Grčka.

"Zadovoljne smo organizacijom, deluje sve bezbedno s obzirom na situaciju oko kovida. Mi se takodje trudimo da ispunimo sve uslove. Što se tiče dvorane, teren je prelep. Baš sam uzbudjena i jedva čekamo početak. Uvek je prva utakmica najteža, bez obzira ko je protivnik, a pogotovo Italija koja je zaista tim koji nikako ne smemo da potcenimo. Treba da udjemo maksimalno ozbiljno. Iskreno se nadam da ćemo otvoriti ovu utakmicu dobro i da ćemo uspeti da ostvarimo prvu pobedu koja će nam kasnije dati vetar u ledha. Naša igra je dosta agresivna brza i koliko mi budemo koristili naše adute i koliko budemo vršili pritisak na njih, to će biti naša prednost", rekla je Krajišnik za sajt KSS.

Plejmejker Ivon Anderson ističe da dobro poznaje prvog rivala.

"Ponovo smo u "mehuru" i iz hotela izgleda da se nalazimo u lepom kraju Valensije. I vreme je prelepo, ali ipak ovde smo zbog košarke i sve smo uzbudjene i spremne da krenemo da igramo. Spremne smo na izazove i sada će biti samo stvar naše emocije. Pripreme su bile teške i naporne. Trenutno razmišljamo o detaljima i o prvoj utakmici koja je pred nama. Moramo da uradimo male stvari na pravi način pre nego što izadjemo na teren. Italiju dobro poznajem. U reprezentaciji igra pet mojih saigračica. Biće to veoma izazovna i teška utakmica. Oni su tim koji je došao ovde da dokaže svoju vrednost. Veliki borci, izazivaće nas stalno i to nas treba da pogura na viši nivo", rekla je Andreson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve