Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.06.2021.

09:15

Radonjić: Napravili smo ogroman uspeh

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa osvajanjem sva tri trofeja napravila ogroman uspeh.

Izvor: B92

Autor:B92

Radonjić: Napravili smo ogroman uspeh
Foto: KK Crvena zvezda

Veliki uspeh napravljen je u teškoj sezoni opterećenoj gustim kalendarom i povredama igrača, jasan je Radonjić.

"Posle napornog plej-ofa u ABA ligi, polufinalne i finalne serije koje su bile maksimalne, bez odmora i treninga smo odigrali plej-of domaće lige. U finalu sa Megom, koja je ove godine napravila fantastičan rezultat, u tri meča borili smo se da dođemo do titule", rekao je Radonjić za televiziju Arenasport posle utakmice.

Košarkaši Zvezde odbranili su titulu u domaćem šampionatu, pošto su na svom terenu u odlučujućoj trećoj utakmici finala plej-ofa pobedili Megu sa 77:65. Obe ekipe su pobedile u utakmicama u kojima su bile domaćini, Zvezda u prvoj i trećoj.

"U tvrdoj utakmici dobrom odbranom smo na kraju uspeli da dođemo do pobede i završimo sezonu sa velikim zadovoljstvom, uz sve probleme koje smo imali otkako sam došao na klupu. Toga je bilo toliko da mogu bez dileme da kažem da je ovo ogroman uspeh koji smo postigli. Pronalazili smo rešenja i u ovoj seriji, ostali smo bez Džordana, bile su sitne povrede, zamor je bio ogroman. Ovi momci su u poslednjih nekoliko minuta maltene jedva stajali na nogama", dodao je on.

Zvezda je ove sezone osvojila sva tri trofeja - domaće prvenstvo, Kup Radivoja Koraća i ABA ligu.

"Večeras je bilo očekivano teško, u situaciji kada se igra za trofej i kada je samo 40 minuta do kraja sezone, potrebno je da koncentracija bude adekvatna, koju nismo imali u drugom meču protiv Mege. Pronašli smo energiju da odigramo još jednu utakmicu, što nije bilo nimalo lako jer je i ta potrošnja pomalo neočekivano bila veća nego što je bilo planirano posle plej-ofa ABA lige", naveo je Radonjić.

Zvezdu je večeras predvodio Lengston Hol sa 24 poena.

"Gotovo čitavo vreme osporavani, za nas je bio igrač koji je igrao izuzetno značajnu ulogu i u polufinalu ABA lige i u finalu, sada u plej-ofu nadogradio je to košgeterskim učinkom. To je dodatno podiglo utisak o onome što je pružio. Oba plej-ofa bio je karika koja nam omogućila da možemo da budemo dobri u završnici ABA lige i domaćeg prvenstva", naveo je Radonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve