Nova vest
Košarka

Subota, 05.06.2021.

23:42

Jovanović: Finale je nagrada; Matović: Razorili su nam sistem

Trener Mege Vladimir Jovanović smatra da je njegova ekipa zasluženo savladala Partizan u polufinalu Košarkaške lige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Jovanović: Finale je nagrada; Matović: Razorili su nam sistem
Starsport

Jovanović je na konferenciji za novinare naglasio da su sve tri utakmice polufinalne serije bile veoma kvalitetne, a da je za njegov tim bilo najvažnije da fizički bude na nivou Partizana:

"Onog trenutka kada to nismo bili, oni su to znalački koristili. Ali, ovog puta smo mnogo bolje počeli meč, nego što je to bio slučaj u drugoj utakmici u klojoj smo se posle prvih par kontakata povukli. Večeras smo ipak odgovorili čvrstinom, odigrali 40 minuta bez velikih padova što je, moram reći, za nas veliko iznenađenje. Mi umemo da zablistamo, ali i da imamo prazne minute koji su nas ove godine često koštali poraza", rekao je Jovanović.

Dodao je da su ovu utakmicu odigrali od početka do kraja veoma dobro i sve četiri četvrtine rešili u njihovu korist.

"Nadskakali smo Partizan koji je po tome prepoznatlnjiv. Čestitao bih Partizanu, želim im sve najbolje, a čestitke zaslužuje i moja ekipa. Plasman u finale je nagrada i nadam se podstrek za ove mlade momke da radom, predanošću i požrtvovanjem za Megu mogu da naprave velike stvari", zaključio je Jovanović.

Trener Partizana Aleksandar Matović istakao je da je Mega atletski izvanredna ekipa koja može da igra agresivno na oba dela terena i da je to pokazala u ovom meču.

"Sve vreme su bili u kontaktu i na taj način su razorili neke naše osnovne sisteme igre. Iz toga su proizilazili neki naši šutevi koje nismo želeli, ali smo morali da ih uzimamo. Oni su stekli prednost, mi smo ispali iz ritma utakmice, pa je meč praktično rešen još u prvom poluvremenu. Kako smo započeli sezonu, tako smo je i završili, nadam se da će u budućnosti biti bolje, a Megi želim mnogo uspeha u finalnoj seriji“, konstatovao je Matrović.

Košarkašima Mege ovo će biti prvo učešće u finalu, gde čekaju boljeg iz duela Crvene zvezde i čačanskog Borca.

Finalna serija plej-ofa igra se na dve dobijene utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve