Nova vest
Košarka

Petak, 14.05.2021.

13:47

Milojević o tenzijama između Zvezde i Budućnosti: Bilo bi glupo

Mečevi košarkaša Crvene zvezde i Budućnosti poslednjih godina doveli su do tenzija.

Izvor: MS

Autor: MS

Milojević o tenzijama između Zvezde i Budućnosti: Bilo bi glupo
foto:Filip Filipovic/STARSPORT

Napravljena je atmosfera viša od sportskog rivalstva, posebno 2019. godine u Podgorici i Beogradu, o čemu je govorio trener Budućnosti Dejan Milojević.

Baš pred prvi meč dva tima u Beogradu u finalnoj seriji ABA lige, istina bez navijača iz dobro poznatih razloga.

"Mislim da su i Zvezda i Budućnost dovoljno pametni da vide da ono što se događalo pre par godina ne bi trebalo da se dešava na sportskim terenima. Bilo bi stvarno glupo da se ne nauči na takvim greškama. Ne očekujem takvu situaciju", kazao je Milojević.

Bivši trener Mege pokušao je da rastereti svoje igrače.

"Meni je uvek bilo najlakše da igram finalne utakmice. Mnogo je teže bilo doći do finala, nego sada izaći na teren i dati sve od sebe. Samo to ću da tražim od momaka - da daju sve što mogu. Da li će to biti dovoljno za titulu, videćemo. Nadam se da hoće".

Koje su mane i prednosti?

"I mi i oni imamo neke prednosti. Oni su, recimo, u kontinuitetu u finalima, branilac titule ima veće samopozdanje, ali, s druge strane, ponekad je teže odbraniti, nego osvojiti. Zvezda i mi smo ekipe u kojima se zna ko šta radi. Mornar je, recimo, nepredvidiv, Vraneš može da vam ubaci 25 poena. Zna se šta ima Zvezda, tu su Lojd i Volden, Davidovac koji igra sjajno važne utakmice, defanzivno Lazić i Dobrić rade veliki posao, u reketu su odlični Kuzmić i Noko... I mi i oni smo , jednostavno, dobri timovi".

Šta može da presudi?

"Osnove košarke su najvažnije - kako šutirate slobodna bacanja, koliko imate izgubljenih lopti, koliko tačno ispunjavate ono što se dogovorite... Ko bude čvršći, ko bude pravio manje grešaka, taj će biti bliži pobjedama", završio je srpski trener.

Prvi meč finala ABA lige igra se u nedelju u Beogradu od 18.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve