"Otkažite sezonu, pustite nas kući!"

Strani košarkaši zahtevaju od Košarkaškog saveza Izraela da otkaže sezonu i pustiti ih da napuste zemlju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/HAITHAM IMAD
Foto: EPA-EFE/HAITHAM IMAD

U Izraelu je trenutno ratno stanje zbog sukoba sa Hamasom, zbog čega se internacionalci ne osećaju bezbedno.

Čelnici izraelske lige su planirali da prebace šampionat u neku drugu zemlju, poput Grčke ili Kipra, ali strani košarkaši ne žele ni to.

"Posle konsultacija, dugih i teških razgovora sa kolegama (rođenim u inostranstvu) iz svih timova, došli smo do sledećeg zaključka. U našem je najboljem interesu, zbog sigurnosti, porodičnog i psihološkog blagostanja, da se liga odmah otkaže. Iako cenimo napore Lige da nas prebace u Grčku, Kipar ili bilo koju drugu zemlju, nećemo ući u avion koji nas vodi bilo gde osim do kuće. Ako rizikujemo da letimo sada, onda je to samo da bismo otišli kuči, porodicama i voljenima", navodi se u saopštenju", navodi se u saopštenju stranih košarkaša iz Izraela.

Ne žele svi strani košarkaši da napuste Izrael, ali nemaju ni nameru da igraju u trenutnoj situaciji.

"Košarka nam je trenutno najmanja briga. Koliko god volimo košarku, navijače i da se takmičimo, jednostavno u trenutnoj situaciji ne možemo bistrog uma da razmišljamo o najboljem proizvodu za navijače
", dodaje se u saopštenju.

Liga je nakon ovog stava stranih igrača saopštila da će se na posebnom sastanku odlučiti na koji način će šampionat biti nastavljen.

Postoji mogućnost da se to učini po okončanju ratnih dejstava, bez stranih igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.