Nova vest
Košarka

Utorak, 04.05.2021.

16:00

Lukić pred finalni turnir Lige šampiona: Imamo problema

Srpski trener Zoran Lukić sa ekipom Nižnjeg Novgoroda učestvovaće na finalnom turniru FIBA Lige šampiona koji se u ovom ruskom gradu održava od 5. do 9. maja.

Izvor: SN

Autor: SN

Lukić pred finalni turnir Lige šampiona: Imamo problema
Photo: Alexander Demianchuk/TASS/Profimedia

Protivnik Nižnjeg u četvrtfinalu je španska Saragosa, a Lukićev tim nalazi se u prilično nezavidnoj situaciji pred izuzetno važne utakmice.

"Imamo brojne probleme unutar ekipe sa povredama i odsustvima igrača. Jedan je operisao slepo crevo, drugi je slomio ruku, treći prst. Kejsi Šeperd, koji je bio MVP plej-ofa imao je povredu kolena, nije trenirao 15 dana i potpuno je van forme. Amerikanac Petresak ima porodičnih problema, njegov otac je u komi...“, sumirao je zdravstveni bilten svog tima Lukić.

Srpski stručnjak koji je, u dva mandata, već 10 godina na klupi Nižnjeg Novgoroda shodno svim okolnostima ulogu favorita prepušta Saragosi.

"Oni su u odličnoj formi. Poslednjih nekoliko utakmica odigrali su izvanredno. Moram da naglasim da smo mi napravili odličan rezultat, prva smo ekipa koja je izborila učešće na Fajnal-ejtu. Međutim, zbog svih problema evidentno je da trenutno nismo tim kakav smo bili do pre samo dvadesetak dana, ali probaćemo da napravimo iznenađenje“, konstatuje Lukić.

Ovo je peta godina kako FIBA organizuje Ligu šampiona, a dosadašnji osvajači pehara bili su Tenerife, AEK, Virtus i Burgos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve