Nova vest
Košarka

Petak, 09.04.2021.

13:23

Basketaši Srbije se okupili – počinje turnir u Novom Sadu

Predstojećeg vikenda Novi Sad biće domaćin turnira u basketu 3x3 na kome će učestvovati 12 reprezentacija.

Izvor: MT

Autor: MT

Basketaši Srbije se okupili – počinje turnir u Novom Sadu
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Osim domaćina, selekcije Srbije, u maloj dvorani SPENS takmičiće se još Slovenija, Rusija, Austrija, Turska, Holandija, Hrvatska, Češka, Belgija, Nemačka, Litvanija i Katar.

Biće to prvo okupljanje reprezentacije Srbije još od februara 2020. godine i učešća na turniru u Subotici.

Poslednji takmičarski meč najbolji basketaši Srbije, koji dominiraju svetskom scenom u kratkoj istoriji ovog sporta, imali su još u septembru 2019. godine na EP u Debrecinu, gde su osvojili zlatnu medalju.

Inicijator i idejni tvorac turnira u Novom Sadu bio je najbolji basketaš Srbije Dušan Domović Bulut, a organizaciju na sebe preuzeo je Košarkaški savez Srbije.

"Osim kao igrač, na ovom turniru sam i u ulozi domaćina za 11 selekcija koje smo ugostili zahvaljujući velikoj podršci Grada Novog Sada i pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, koji su pokrovitelji turnira", izjavio je Domović Bulut.

"Ideja za organizaciju turnira je bila pre svega da se okupimo i kao tim polako počnemo da se pripremamo za ono najvažnije što nam predstoji, a to je učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju", naveo je Bulut.

"Bez obzira u kom sastavu budemo igrali na ovom turniru, mislim da imamo najkvalitetniji tim. Kao i do sada, igraćemo sa velikom željom da osvojimo prvo mesto. Ali, naš prioritet biće da se što bolje uigramo, da malo osetimo protivnike, pa će shodno tome rezultat biti u drugom planu", istakao je on.

Na spisku selektora Gorana Vojkića za ovaj turnir, osim Dušana Domovića Buluta su još: Maksim Kovačević, Stefan Stojačić, Aleksandar Ratkov, Mihajlo Vasić, Stefan Kojić, Marko Savić i Dejan Majstorović.

Trener našeg nacionalnog tima je Marko Ždero.

Ukupno 12 selekcija biće podeljeno u četiri grupe sa po tri tima.

Reprezentacija Srbije igraće u E grupi, a za protivnike će imati selekcije Hrvatske i Nemačke. Prvog dana turnira Srbija će od 16 sati igrati protiv Hrvatske, a od 18.40 protiv reprezentacije Nemačke.

Drugi dan takmičenja rezervisan je za mečeve razigravanja za plasman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve