Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.04.2021.

19:20

Matović: Dobar meč, Veličković ima uticaj i kad ne igra

Košarkaši Partizana pobedili su u zaostaloj utakmici 16. kola ABA lige ekipu FMP sa 97:74.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Matović: Dobar meč, Veličković ima uticaj i kad ne igra
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crno-beli su tako stigli do pete uzastopne pobede u regionalnom takmičenju, a do nje si stigli veoma lako.

Vodili su od početka do kraja i sasvim je logično da je i trener Aleksandar Matović bio veoma zadovoljan krajnjim učinkom svojih izabranika.

Odigrali smo dobru utakmicu, otvorili smo je dobro što nam je kasnije dalo polet da možemo da nastavimo dalje. Imali smo nekoliko dana više u odnosu na tim iz Železnika da se spremimo za ovaj meč, pošto su oni imali utakmicu protiv Mornara. Verovatno je malo i njihov umor posle tog meča nama dao mogućnost da možemo više da trčimo. Ovoga puta smo to iskoristili i bilo je dosta zadovoljavajuće", konstatovao je Matović.

Iskusni Novica Veličković je presedeo ceo meč na klupi zbog povrede, ali je Matović rekao kako je njegov uticaj na igru tima i tako veoma snažan.

"Otkako je došlo do promene trenera Novica Veličković je bio povređen, praktično posle Kupa, i igrao je tri utakmice povređen, na njegovo insistiranje. Kada smo dobili Mornar, on je u razgovoru sa mnom želeo da mlađi igrači preuzmu njegovu minutažu i da ne igra ukoliko to nije potrebno, iako je maksimalno spreman. Dugujem mu veliku zahvalnost zbog takvog poteza i zbog toga što tu decu na treninzima uči ponašanju profesionalnih igrača i tome kakav je pravi odnos prema treningu. Novica je neko ko je prvi na treningu i ko poslednji odlazi sa njega i neko ko u ovom trenutku više vremena provodi u edukaciji mladih igrača, od košarkaških stvari pa do pravila ponašanja. Želim da mu se zahvalim ovim putem“, rekao je Matović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve