Nova vest
Košarka

Petak, 02.04.2021.

12:15

Trinkijeri: Popiću bazen vina, olimpijski!

Trener Bajerna Andrea Trinkijeri nije krio oduševljenje zbog plasmana u plej-of Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Trinkijeri: Popiću bazen vina, olimpijski!
Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Minhenski tim je pobedom nad Žaligirom 71:70 prvi put izborio mesto u doigravanju elitnog evropsko takmičenja.

Trinkijerijev tim je u 33 utakmice ostvario 20 pobeda.

"U poslednjih 10-12 dana smo počeli da osećamo da smo blizu, blizu, ali ne dovoljno blizu. Nismo odigrali dobru utakmicu. Oni su igrali bez pritiska i opterećenja, pa sam srećan zbog svih svojih igrača. Ovo je istorijski datum za nemačku košarku, za Bajern. Uspeli smo. Veoma teška sezona, prošli smo kroz mnogo toga. Ja sam kao trener odahnuo, ali moji košarkaši moraju da budu srećni jer smo od prvog dana jurili san. Imali smo teške borbe, loše utakmice, falilo nam je nekad i sreće, ali na kraju smo uspeli. Sada je vreme da uživamo. Ovo je sjajan dan za Bajern i nemačku košarku. Popiću bazen crnog vina! Olimpijski bazen!", rekao je Trinkijeri.

Junak Bajerna bio je srpski reprezentativac Vladimir Lučić koji je "overio" pobedu izblokiravši Žofrea Lovernja u poslednjoj sekundi.

"Sjajan trenutak. Sanjali smo o ovome od prvog dana sezone, početkom avgusta. Ovo je ogroman rezultat za sve, za tim, organizaciju. Ali tek nas čekaju važne utakmice, moramo biti spremni za sledeće korake. Nije bilo lako, posebno posle poraza od Fenerbahčea. Sada nam je nedostajalo energije, ali smo pokazali karakter, kao i mnogo puta ove sezone. Pre svih, Džejms Gis sa skokovima, dao nam je energiju da pronađemo način da završimo utakmicu",
rekao je Lučić.

Potencijalni rivali Bajerna u plej-ofu su CSKA, Fenerbahče, Olimpija Milano...

"Želim da moj tim uživa u plej-ofu. Da bude deo nečega posebnog, super velikog, među najboljih osam timova u Evropi. To je neverovatan rezultat, ali ne želim da prestanem da sanjam. Zašto da ne? Naravno, igraćemo protiv sjajnog tima. Bićemo potpuni autsajder i samo se nadam da ćemo u međuvremenu napuniti baterije, da će neki igrači ozdraviti, jer je Nik (Vejler-Bab) sada igrao na jednoj nozi. On nije trebalo da igra. Uživajmo sad, ovo je sjajan dan za moje igrače, za Bajern i nemačku košarku",
dodao je Trinkijeri.

Bajern u poslednjem kolu regularnog dela sezona gostuje lideru Evrolige Barseloni, 9. aprila.

Plej-of počinje 20. aprila, a Fajnal-for je na programu 28-30. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve