Nova vest
Košarka

Sreda, 10.03.2021.

19:10

Partizan ispao iz Evrokupa!

Košarkaši Partizana poraženi su od Metropolitana 75:70 i ispali iz Evrokupa.

Izvor: SN

Autor: SN

Partizan ispao iz Evrokupa!
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nakon pobede Lokomotive nad Trentom 100:86, crno-belima je bila dovoljna pobeda od najmanje četiri poena razlike, da se plasiraju u plej-of, ali su pali u završnici meča u Ljubljani.

Oni su imali dobru igru i sve u svojim rukama, ali su prokockali prednost 65:56 u poslednjoj četvrtini i porazom od Metropolitana u "Stožicama" ispali iz Evrokupa.

Partizan je predvodio Rašon Tomas sa 20 poena uz po 6 skokova i ukradenih lopti, dok je 10 postigao Džošua Perkins.

Nikola Janković je imao 9 poena i 10 skokova, a po 8 su postigli Markus Pejdž, Nemanja Dangbić i Ognjen Jaramaz koji je imao i 6 asistencija.

Najefikasniji kod Parižana bio je bivši igrač crno-belih Entoni Braun sa 18 poena, 14 je ubacio David Mišino, a 10 uz 6 skokova Lahau Konate.

Partizan u Ljubljani nije uspeo da izvuče dobar rezultat, iako igra crno-belih, nije bila toliko loša. Ono što je mučilo izabranike Aleksandra Matovića jesu izgubljene lopte i to tokom čitavog meča.

Na ruku im nije išlo ni to što su košarkaši Metropolitana pogađali šuteve sa distance u visokim procentima i već sredinom treće četvrtine pogodili i desetu trojku i to iz sedamnaestog pokušaja.

Što se tiče prvog poluvremena, meč je počeo izuzetno tvrdo i napeto, što smo i mogli da očekujemo s obzirom na to kolika je važnost utakmice.

Uglavnom su gosti bili u prednosti tokom tog dela utakmice, a Partizan je tek krajem prvog kvartala zaigrao dobro i sa 21:19 završili prvu deonicu.

Poenima Markusa Pejdža je druga četvrtina i počela, a onda Metropolitan trojkama dolazi do prednosti 33:28, da bi Partizan izjednačio preko Tomasa i Jaramaza i na semaforu je stajalo 35:35 na poluvremenu.

U trećoj četvrtini, Partizan brzo stiže do 5 poena i prednosti 40:35. Bilo je mnogo promena vođstva, nekoliko atraktivnih zakucavanja i velikog broja izgubljenih lopti pa smo u poslednji kvartal ušli sa 59:56 u korist Partizana.

Bilo je jasno da se radi o odlučujućih 10 minuta košarke. Perkins odmah pogađa trojku, pa potom i Jaramaz to isto čini nakon Perkinsa i u 33. minutu meča crno-beli su vodili sa 65:56 i imali sve u svojim rukama.

Tada kreće sunovrat. Od 65:56 do 68:70 su igrači Partizana došli za svega nekoliko minuta i nastsala je prava drama.

Da stvari budu još gore postarao se bivši košarkaš Partizana Entoni Braun, koji je sa velike udaljenosti pogodio šut za tri poena za 68:73 i tada je bilo jasno da se Partizan neće vratiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tok meča

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

582 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve