Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 01.03.2021.

16:35

"Vujošević je prišao Vestermanu i pitao – 'Ko je Lovernj?'" VIDEO

Košarkaš Žalgirisa Žofre Lovernj govorio je o periodu provedenom u Partizanu.

Izvor: MS

Autor: MS

photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Prvi stranac kapiten crno-belih prisetio se vremena u Partizanu pod vođstvom trenera Duška Vujoševića.

Otkrio je i kako je bilo raditi sa trofejnim trenerom, ali i kako je došlo do saradnje sa Partizanom.

"Vujošević je došao do Lea Vestermana (eks košarkaš Partizana i Lovernjov najbolji prijatelj prim. aut) i pitao ga ko je 'Žofre Lovernj'. Vujošević je hteo da čuje kakav sam čovek, a ne košarkaš. Voleo me je", počeo je Lovernj u klupsku televiziju Žalgirisa.

Poznato je i da je Vujošević imao specifične metode rada.

"Voleo je da ima ključeve stana od igrača da bi ih proveravao da li spavaju ili izlaze. Sa ove distance, mislim da je u pravu, lako se izgubi glava kada si mlad igrač".

Priznao je i da se zaljubio u Partizan kada ga je gledao na Fajnal-foru Evrolige 2010, tri godine posle čega će doći u Beograd.

"Bio sam dva meseca u Valeniji, Perasović je bio trener i govorili su mi da ću potpisati do kraja sezone, ali to se nije desilo. Ugovor mi je istekao i onda nisam znao šta da radim. Nisam mogao da se vratim u Francusku, gde sam mogao da igram drugu ligu, pa mi je Partizan bio jedini opcija. Partiza, vau... To je životna prilika koja može sve da promeni i mislim da sam pogodio".

Dotakao se i navijača...

"Kod njih je strast luda i to ne može da se opiše. Došao sam iz zemlje u kojoj niko ne mari za košarku, a onda vidiš da te prepoznaju na svakom koraku. Posle partizana nije bilo lako igrati bilo gde, nemaš takav osećaj".

Igrački kadar crno-belih je bio veoma jak.

"Imali smo Milosavljevića, Vestermana, Lučića, Bertansa, Pavlovića, Tepića, Milutinova, Gordića... U to vreme nismo bili svesni svog kvaliteta. Bili smo mladi, ali sada kada pogledate to je neverovatan tim", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve