Nova vest
Košarka

Petak, 26.02.2021.

18:00

Zvezda bez šansi – Baskonija "pregazila" crveno-bele

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Baskonije rezultatom 87:67 u utakmici 26. kola Evrolige.

Izvor: SN

Autor: SN

Zvezda bez šansi – Baskonija
EPA-EFE/David Aguilar

U drugom kolu je Crvena zvezda dočekala Baskoniju u "Pioniru" i sa 90:73 upisala ubedljivu pobedu uz 30 poena Džordana Lojda.

Sada nisu odigrali dobar meč i Baskonija ih je u Vitoriji pobedila bez većih problema, rezultatom 87:67 i to je bio 19. poraz Crvene zvezde, dok Baskonija ima po 13 pobeda i poraza.

Od samog starta je Baskonija nametnula svoj ritam i sjajnom igrom u reketu vrlo brzo došla do 8:3 uz dve lične greške Kuzmića za samo 60 sekundi.

Bilo je jasno da će Zvezda bez pravog centra imati jako težak posao, jer Baskonija tu ima Fola i Džekirija koji su strpljivo povećavali prednost.

Ipak, na krilima Džordana Lojda je Zvezda uspela da se vrati na 16:10, a u drugi kvartal se ušlo sa 21:16. U narednoj deonici je Zvezda imala ogromne probleme i za 7 minuta košarke postigla samo 4 poena.

Da stvar bude još gora, Kuzmić je upisao i treći faul, a Baskonija preko Luke Vildose dolazi do velikih 41:20 i tada je bilo kristalno jasno da će španski tim upisati pobedu na ovom meču.

Na poluvremenu je Baskonija imala velikih 48:27, a upravo je ta treća deonica bila najbolja po Zvezdu, pošto su je pridobili sa 21:18, pa iako su imali minus od 24 poena, sa -18 ulaze u finalni kvartal.

Jusufa Fol upisuje i 20. poen, Polonara zakucava i za tren oka je ponovo 20 razlike, 81:61, pa se samo čekalo da vidimo sa kolikom razlikom će Zvezda biti poražena u Vitoriji.

Na kraju, 87:67 za Baskoniju uz 20m poena Fola, dok je 14 na drugoj strani ubacio Džordan Lojd.

Utakmicu između Zvezde i Baskonije možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

254 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d