Nova vest
Košarka

Petak, 26.02.2021.

10:50

Crno-beli na putu za Zadar i Trento

Partizan će u subotu od 17.00 gostovati Zadru u okviru ABA lige, odakle će produžiti za Italiju, na meč 5. kola Top 16 faze Evrokupa sa Trentom.

Izvor: MT

Autor: MT

Crno-beli na putu za Zadar i Trento
Foto: KK Partizan

U petak, 26. februara, crno-beli kreću na mini turneju tokom koje će odigrati dve utakmice u okviru ABA lige i Evrokupa.

U subotu, 27.02. Partizan će se u dvorani "Krešimir Ćosić" sastati za ekipom Zadra u okviru regionalne lige.

Nakon toga, crno-beli će nastaviti putovanje ka Italiji, gde će se u okviru 5. kola Top 16 faze Evrokupa, sastati sa ekipom Trenta. Taj meč je na programu u sredu, 3. marta od 20 časova.

Iako opterećeni velikom brojem povreda, crno-beli kreću na put sa željom da ostvare dve pobede. U susret duelu sa Zadrom, trener Partizana Saša Filipovski je izjavio:

"U narednom meču ćemo dati sve od sebe da izvučemo maksimum iz onoga što imamo. Zadar ima veliku širinu u napadu i igrače koji dobro pogađaju za 3 poena. Četvorke su pokretljive i brze, tako da imaju dosta kreatora i igrača za igru 1 na 1. Ekipa Zadra već godinama igra široko i brzo na otvorenom terenu, uz dosta šuteva iz kornera. Na utakmici će biti važna naša osnova igre, koliko dobro ćemo uspeti da odbranimo 1 na 1 pikenrol, kako ćemo puniti reket, zatvarati spoljne igrače na skoku i braniti kontranapad", istakao je Filipovski.

Krilo crno-belih, Nemanja Dangubić je o predstojećoj utakmici u Zadru rekao:

"Očekuje nas teška utakmica protiv Zadra koji je veoma neugodna ekipa sa kvalitetnim igračima u rosteru. Igraju dobro, pogotovo na svom terenu, tako da ćemo morati da damo svoj maksimum kako bismo došli do pobede", poručio je Dangubić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve