Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.02.2021.

15:10

Zvezda na teškom gostovanju u Baskiji

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju u petak takmičenje u Evroligi, očekuje ih utakmica 26.kola najelitnijeg klupskog takmičenja, protiv Baskonije u Vitoriji.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda na teškom gostovanju u Baskiji
Foto: Pedja Milosavljvic/Starsportphoto ©

Crveno-beli ponovo nisu imali previše vremena za pripremu utakmice koja je kao i sve u Evroligi zahtevna, posebno u ovakvom ritmu i problemima u kojima se nalaze.

Ekipa je u četvrtak trenirala u hali "Aleksandar Nikolić", a put u Vitoriju planiran je za dan utakmice.

Zvezda će se vratiti u Beograd odmah po završetku meča sa ekipom koja ima skor 12-13.

U prvom meču u Beogradu, koji je igran bez prisustva publike Crvena zvezda je pobedila 90:73, a trenutno gledajući istorijat duela dva kluba, crveno-beli imaju skor 6-5.

Ipak, pred ovu utakmicu u kojoj ponovo neće biti kvarteta stranaca (Hol, Nnoko, Rit i Kolom) crveno-beli imaju samo jedan cilj, da odigraju dobru takmičarsku utakmicu.

"Još jedno teško gostovanje, još jedan težak meč u okolnostima u kojima se i dalje nalazimo. Volden je tu sa nama, i pomoći će nam makar da provede malo vremena na terenu. Videćemo koliko će doprineti, ali to u ovom trenutku nije prioritet, važno je da je sa nama, sačekamo će neko vreme da dođe do nivoa koji nam je potreban. Ekipa Baskonije u borbi za Top 8, s obzirom da ima još dovoljno vremena do kraja ligaškog dela, sigurno traže svoju šansu i po igrama koje su pokazali sigurno da pripadaju borbi za samu završnicu. Ekipa koja je u odličnom statusu, poslednje tri utakmice su dobili, svaku ubedljivije od one prethodne (Žalgiris, Real u Madridu i Himki u Moskvi), svesni smo da nas očekuje dobra ekipa sa velikom kvalitetom i težak meč",
rekao je trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić.

"Ekipa Baskonije se nalazi zaista u odličnoj formi, igraju izvanredno u poslednje vreme i biće jako teško tamo (Vitorija). Uostalom, svako gostovanje Baskoniji je teško. Očekujem da mi napravim iskorak, vraća nam se Kori Volden koji doduše neće moći u punoj meri da nam pomogne, potrebno je vreme. Očekujem svakako napredak u našoj igri, bez obzira što nismo imali puno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu. Odlazimo u Vitoriju sa željom da odigramo dobro, jači za tog jednog igrača i u tom delu očekujem iskorak", rekao je kapiten crveno-belih Branko Lazić.

Ekipa Crvene zvezde tokom vikenda neće imati obaveze u ABA ligi, ali je sledeće nedelje ponovo očekuje "duplo kolo" i utakmice Evrolige sa Bajernom (Beograd, utorak) i Olimpijakosom (Pirej, petak).

Evroliga, 26. kolo:
18.45 Fener – Efes
19.00 Baskonija – Zvezda
20.00 Alba – PAO
21.00 Barsa – Asvel

Četvrtak:
Zenit – Valensija 62:91
Olimpijakos – CSKA 74:75
Bajern – Makabi 72:70
Olimpija – Himki 84:74

Real – Žalgiris 70:58

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve