Nova vest
Košarka

Sreda, 24.02.2021.

09:50

"Završio sam fakultet na temu: 'kako voditi tim u haotičnim uslovima'"

Partizan je posle Kupa Koraća na najdužoj pauzi u sezoni i sprema se za napad na Top 8 fazu Evrokupa, budući da je u ABA ligi ostao bez šanse za plej-of.

Izvor: SS

Autor: SS

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Prvi meč posle pauze biće u subotu protiv Zadra u gostima (17 časova), a potom će crno-beli u Trentu juriti kartu za četvrtfinale Evrokupa.

Trener Saša Filipovski govorio je o povredama koje prate tim i tim predstojećim teškim gostovanjima.

"Čekaju nas dva malo teža putovanja, zato ih vezujemo, da ne bismo bili previše u autobusu", rekao je Filipovski, a prenosi "Sportski žurnal".

Na listi povređenih trenutno su Novica Veličković, Vilijam Mozli i Markus Pejdž.

"Imamo dosta problema sa povredama. Veličković je izvrnuo zglob, povredio se i Mozli, čekamo da vidimo prirodu njegove povrede. Istegao je butni mišić. Nadam se da nije došlo do pucanja. Nije mogao da nastavi trening, osetio je jak bol u kvadricepsu. Pejdž ima problem sa Ahilovom tetivom. Taj problem vuče neko vreme. Bol je postajala sve veća. Odsutan je već sedam dana. Njih trojicu praktično nemamo"
, nabrajao je Filipovski probleme.

U Partizanu je uvek turbulentno.

"Za ova četiri meseca završio sam još jedan fakultet, na temu: 'Kako voditi tim u haotičnim uslovima'".

O pomenutim povredama je dao kratak i slikovit opis.

"Kad đavo ima mlade, ima ih mnogo".

Objasnio je kako funkcionišu treninzi u tim okolnostima.

"Za svaki trening imam opcije A, B i C. Jer nikad ne znaš koliko će igrača moći da trenira. Jedan dan smo trenirali samo sa devetoricom, ceo trening 'četiri na četiri'. Povratkom reprezentativaca Jaramaza i Dangubića imamo jedanaestoricu i u utorak smo dobro trenirali".

"Zagorac će morati malo na poziciji 'četiri', čak i Dangubić, Po potrebi će i Mika morati na tu poziciju... Rašon Tomas ne može sam da izvuče 40 minuta",

Dotakao se i učinka poslednjeg pojačanja Džoša Perkinsa.

"Džoš Perkins je doveden da bude bek-ap, Nikad pre nije igrao takve utakmice, niti u ekipi koja ima takve zahteve. Ni mi sami ne znamo kako će on da se nosi sa tim pritiskom. I nije tu samo do koncentracije. Već i do adaptacije na igru, na zahteve trenera... Imamo i Jaramaza koji je kombo, a koji sada menja ulogu. Pa Zagorca koji mora da se nauči na poziciji 'četiri'. Tri petice koje teško prihvataju da ne igraju. Nije tu malo energija kojima treba vladati. Ne može tu samo da se priča o koncentraciji. Ima tu mnogo stvari koje se i ne mogu promeniti. Treba biti fleksibilan i treba izvući iz ovoga maksimum. Neke stvari se ne mogu promeniti i to treba priznati", zaključio je Filipovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve