Nova vest
Košarka

Petak, 19.02.2021.

09:02

Zvezda u Evroligi posle tri nedelje

Košarkaši Crvene zvezde od 20.45 sati igraju protiv ruskog Zenita u Beogradu u 25. kolu Evrolige.

Izvor: MS

Autor: MS

Zvezda u Evroligi posle tri nedelje
COPYRIGHT:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Posle 21. dana crveno-beli ponovo igraju u najjačem evropskom takmičenju.

Još od susreta sa Asvelom u Beogradu 29. januara tim Dejana Radonjića nije igrao Evroligu zbog koronavirusa, ali je svakako napravila dobru uvertiru za povratak osvajanjem Kupa Radivoja Koraća.

Trener Dejan Radonjić izjavio je da njegov tim očekuje težak posao.

"Zenit je ove sezone pokazao mnogo, igraju sjajno ne samo u Evroligi, već i u VTB ligi gde su lideri na tabeli. Ekipa od koje se može mnogo očekivati i u nastavku sezone. Imaju kvalitet, iskustvo, kvalitet igre. Moraćemo da budemo spremni da odgovorimo koliko je to moguće u ovim okolnostima", rekao je Radonjić. On je na treningu pred današnji meč imao 11 igrača, a priključeni su i juniori Vujičić i Šaranović. "Naravno, vrlo je delikatno pričati sada o nekim očekivanjima u situaciji kada imamo na raspolaganju ovaj broj igrača. Sa nama će biti na klupi i dvojica juniora… Šta je tu je, trudićemo se da pružimo dobar otpor. Vrlo je teško i realno vrlo nezahvano baviti se prognozama. Ako uzmete u obzir da mi analiziramo našeg protivnika koji dolazi u trenutku kada imamo 50 posto igrača van tima, onda je prilično jasno u kakvoj atmosferi i ambijentu pričamo o tom meču", rekao je Radonjić.

Prvotimac Džordan Lojd biće jedna od najvećih uzdanica crveno-belih na ovom meču.

"Znam dosta o ekipi Zenita, posebno o Kevinu Pengosu koji je njihov lider na terenu i odlično kontroliše ritam ekipe i utakmice. Sve ekipe u kojima je igrao su igrale dobro, nisam iznenađen njihovim igrama i rezultatima. Imaju mnogo 'oružja' dobrih igrača… Mi igramo u skraćenoj rotaciji, ali verujem da će neko 'iskočiti' od ostalih saigrača igrača i da ćemo moći da odigramo dobru utakmicu i ravnopravno se nosimo u ovim okolnostima sa tako dobrom ekipom u ovom trenutku“, rekao je Lojd.

Glavna pretnja Zvezdi biće njen bivši član Bili Beron.

Crvena zvezda nalazi se na pretposlednjem 17. mestu sa skorom 7-16, dok je Zenit osmi sa 13-9.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve