Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.02.2021.

11:00

Kup Koraća: Partizan brani trofej, Zvezda desetkovana, ko može da iznenadi?

U četvrtak, 11. februara, počinje novo izdanje Kupa Radivoja Koraća.

Izvor: SN

Autor: SN

Kup Koraća: Partizan brani trofej, Zvezda desetkovana, ko može da iznenadi?
Photo: Vanja Keser/ STARSPORT

Posle 17 godina se Kup Radivoja Koraća vratio u Novi Sad i trajaće od 11. do 14. februara 2021. godine.

Ove godine će učestvovati sledećih osam ekipa: Partizan, Crvena zvezda, Mega Sokerbet, Mladost Zemun, FMP, Vojvodina i Radnički Kragujevac.

Košarkaši Partizana brane trofej, oni su takođe osvajali tokom prethodna tri izdanja Kupa Radivoja Koraća, a sva tri su igrana u Nišu.

Kup Radivoja Koraća je, u srpskoj verziji, startovao 2003. godine u Nišu, da bi se već sledeće preselio u Novi Sad, kroz nameru da se najmasovnije nacionalno takmičenje proširi kroz sve krajeve države.

Partizan je čak 16 puta osvajao Kup, više od bilo koga drugog. Crvena zvezda je 9 puta bila osvajač, FMP Železnik 4, OKK Beograd 3, a IMT, Radnički i Mega po 1.

Otkad takmičenje nosi ime Radivoja Koraća (sezona 2002/2003), Partizan ima 8 titula, Crvena zvezda 6, FMP 3 i Mega 1.

Utakmicom Mega Sokerbet – Mladost Zemun koja počinje od 15 časova otvaramo ovo takmičenje, a dva sata kasnije sastaju se FMP i Vojvodina.

Potom, od 19 časova igraće Partizan i Borac, dok će od 21 čas igrati Crvena zvezda i Radnički Kragujevac.

Borba za prvi trofej u sezoni koja će se voditi u Novom Sadu bez prisustva publike zbog mera za suzbijanje virusne pandemije.

Borac i Partizan će sigurno imati interesantan duel, imajući u vidu da je Borac dva puta ove sezone pobedio Partizan, dok Zvezda ima na papiru lakši duel, ali i neke druge probleme.

Trener Dejan Radonjić je u Novi Sad poveo 11 seniora i dva juniora, a poznato je da zbog koronavirusa ne može da računa na petoricu inostranih igrača:

Korija Voldena, Lengstona Hola, Kina Koloma, Lendrija Noka, Duopa Rita.

Sa Aleksom Uskokovićem kao jedinim čistim plejmejkerom i samo jednim strancem (Džordan Lojd), pokušaće da se rukuje sa Žućkovom "levicom" prvi put od 2017. godine.

Meka Sokerbet ove sezone igra sjajnu košarku. Jedna su od najboljih ekipa ABA lige, a i njihov as Filip Petrušev pretenduje za MVP naslov, dok su jako dobri bili i Marko Simonović i sada već iskusni Milenko Tepić.

Kada pogledamo Meginog protivnika, videćemo Mladost iz Zemuna, mladu i perspektivnu ekipu ABA 2 lige, koju predvodi Trej Dreksel inače igrač Partizana koji je na pozajmici.

Što se tiče duela FMP i Vojvodine, FMP je veliki favorit u ovom meču. Igrački gledano su neuporedivo kvalitetniji i zbog toga se očekuje njihov prolaz. Mada, viđali smo i ranije da ekipe Miroslava "Mute" Nikolića naprave iznenađenje...

Kup Radivoja Koraća


četvrtfinale (11.2)

15.00 Mega Sokerbet – Mladost Zemun

17.00 FMP – Vojvodina

19.00 Partizan – Borac

21.00 Crvena zvezda – Radnički

polufinale (13.2)

18.30 Mega Sokerbet/Mladost Zemun – FMP/Vojvodina

21.00 Partizan/Borac – Crvena zvezda/Radnički

finale (14.2)

21.00

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve