Nova vest
Košarka

Petak, 15.01.2021.

09:00

Zvezdin produženi vikend u Španiji – prvo Valensija, pa Real

Košarkaše Crvene zvezde u petak očekuje meč 20.kola Evrolige sa ekipom Valensije, koji je na programu od 21.00.

Izvor: MT

Autor: MT

Zvezdin produženi vikend u Španiji – prvo Valensija, pa Real
Foto: KK Crvena zvezda

Crveno-beli za razliku od Madrida gde već nedelju dana vlada "polarno" vreme, i gde nisu bili u mogućnosti da slete na utakmicu 19.kola, nisu imali takvih problema sa aerodromom u Valensiji,

Oni će imati dovoljno vremena da se pripreme za prvi od dva meča sa španskim predstavnicima u elitnom evropskom takmičenju.

Meč sa Realom, koji je bio odložen u sredu, igraće se narednog ponedeljka odlukom EL, i to sa početkom u 19 časova.

U Beogradu su ostali rekovalescenti Marko Simonović, Džordan Lojd, Lendri Noko (administrativni problemi) kao i Boriša Simanić, koji će raditi po posebnom programu do povratka ekipe.

U prvoj utakmici crveno-beli su slavili 76:73 uz po 18 poena Lojda i Brajanta.

"Očekuje nas izuzetno težak meč protiv ekipe koja je još letos u prelaznom roku pokazala da su im ambicije izuzetno visoke i veće nego ranijih godina. Doveli su igrače koji ih čine timom koji može do vrlo visokih pozicija, pokazali shajne igre u pojedinim mečevima, imaju i dobar rezultat i plasman na tebli, i tu nas čeka težak meč u Valensiji. Naše je da pokušamo da odigramo dobro da budemo konkzrentni, da budemo rasterećeni i da iz te rasterećenosti koja dolazi iz realnosti, ako bude šanse, da pokušamo da je iskoristimo“, rekao je trener Dejan Radonjić.

Dejan Davidovac napominje da Zvezda želi dobar rezultat u Valensiji.

"Valensija je tim koji je po mom mišljenju najviše pojačao, i ojačao svoj roster između dve sezone. Ono što je mnogo važnije, je da i svojom igrom i rezultatima pokazuju šta mogu i da su vukli prave poteze tada. Doveli su Vilijamsa, Hermansona, Kalinića, koji igra sjajno i pravi ozbiljnu razliku ove sezone. Tipična španska ekipa koja igra vrlo brzo, šutira dosta trojki, igraa u tranziciji puno, i na dosta poseda. Pokušaćemo da iskoristimo i informacije Kina Koloma koji je igrao tamo sezonu i po, ali naše je da se podižemo iz utakmice u utakmicu, nismo ni kompletni u Španiji, ali želimo da dođemo u priliku da napravimo dobar rezultat“, rekao je Davidovac.

Crveno-beli usled novonastalih okolnosti i promene termina utakmice u Madridu, ostaju u Španiji nakon odigranog duela u "La Fonteti", a tokom vikenda sledi im put u Madrid na zaostalu utakmicu sa Realom.

Meč 15.kola ABA lige sa Borcem je odložen, a termin nakon dogovora dva kluba biće objavljen naknadno.

U narednoj nedelji crveno-bele čekaju veliki napori, jer nakon Reala igraju sa Barselonom u Beogradu u petak, pa putuju u Bar na derbi meč ABA lige sa Mornarom (nedelja).

Evroliga, 20. kolo:
18:00 Fenerbahče – PAO
18:00 CSKA – Barselona
18:00 Zenit – Žalgiris
20:30 Bajern – Real
20:30 Olimpijakos – ASVEL
21:00 Valensija – Zvezda

Četvrtak:
Anadolu Efes – Himki 99:60
Alba – Armani 84:70
Makabi – Baskonija 91:82

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve