Nova vest
Košarka

Sreda, 02.12.2020.

19:27

"Čak 65 odsto Srba navija za Zvezdu – ovo je zlatna era"

KK Crvena zvezda nalazi se u zlatnoj eri osvajanja trofeja u Srbiji i regionu, izjavio je direktor Filip Sunturlić.

Izvor: MS

Autor: MS

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sunturlić, koji je u Zvezdi od 2011. godine, govorio je o tome koliko se klub sa Malog Kalemegdana rezultatski i marketinški podigao od tada.

Crveno-beli su osvojili 10 trofeja, redovni su učesnici Evrolige, odakle su dobili pohvale za rad u marketingu i brojne nagrade.

"U Srbiji čak 65% populacije navija za Crvenu zvezdu (ukupno oko 7.5 miliona stanovnika) i preko dva miliona ljudi u dijaspori. Naravno, potrebno je kreirati različite sadržaje kako biste doprli do svakog od njih, da shvatite šta je ono što će prouzrokovati interakciju sa njihove strane. Oni su informisani o svim dešavanjima na dnevnoj bazi. Takođe dosta se investira u prodaju artikala, pa tako naša zvanična prodavnica iz godine u godinu napreduje i povećava svoj potencijal. Ove sezone očekujemo još bolje rezultate jer smo napravili neke promene za koje verujemo da će biti pravi potez
", počeo je Sunturlić za košarkaški magazin "AdB Hoops".

Kako je rekao, teži da Crvena zvezda bude prvi klub u regionu sa budžetom koji je održiv od komercijalnih i martinških aktivnosti.

"Napravili smo dobar tim, koju sa klupe predvodi legenda kluba, tako da želimo da kreiramo sistem koji će u budućnosti donositi mnogo uspeha. Naši navijači su još jednom potvrdili da su najbolji u Evropi. U septembru smo započeli prodaju sezonskih ulaznica, pakete za 10, 20 i 30 utakmica u sezoni 2020-21 (navijači su obezbeđeni, tako da ono što ne budu iskoristili u tekućoj sezoni, prenosi se na sledeću). Gotovo 2000 njih je obnovilo sezonske ulaznice. Osećamo njihovu energiju na svakom koraku, mnogo znači ekipi, ali i treneru. Navijači su jedan od najvažnijih delova naše priče. Oni su inspiracija za našu kampanju za aktuelnu sezonu – crveno-bela DNK i linija života, dve stvari koje najbolje opisuju crveno-belu porodicu. Upravo ta veza između navijača i Kluba je nešto po čemu smo prepoznatljivi".

Sunturlić je dodao da će Zvezda dodatno napredovati.

"Crvena zvezda ima svetlu budućnost. Ne zato što je trenutno 'zlatna era' rezultatski gledano u domaćim i regionalnim takmičenjima, kao i učešćima u Evroligi, već zbog standard koji je postavljen i sistema koji je stvoren, gde se tačno zna kako želimo da se klub razvija u budućnosti. Spremni smo da zajedno sa mladim i obrazovanim ljudima, koji čine menadžment kluba, da nastavimo da učimo svakog dana, pratimo trendove i podignemo Klub na još viši nivo", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d