Nova vest
Košarka

Petak, 27.11.2020.

22:45

Neverovatno – ASVEL "pregazio" Barselonu

Košarkaši ASVELa su rezultatom 80:68 pobedili Barselonu u 11. kolu Evrolige.

Izvor: SN

Autor: SN

Neverovatno – ASVEL
EPA-EFE/David Aguilar

ASVEL je posle sedam odigranih utakmica Evrolige imao samo jednu ostvarenu pobedu i u meču sa Barselonom nikako nisu bili favoriti.

Ipak, francuski predstavnik je uspeo sve da iznenadi i da upiše jako vrednu pobedu broj dva u elitnom košarkaškom takmičenju, ovoga puta rezultatom 80:68.

Verovali ili ne, ASVEL je već u prvoj četvrtini ubacio čak 25 poena, na krilima Fola i Jabusela, dok je Barsa najviše "živela" od poena Nikole Mirotića, a Bolmaro se uključio u finišu četvrtine.

U sledećem kvartalu domaćin postiže 20 poena, podiže svoju prednost na 9 poena razlike pri odlasku na "veliki odmor", a potom u trećoj četvrtini uglavnom drži dvocifrenu prednost, koja je u jednom momentu iznosila 65:49.

Do kraja utakmice se nije postavljalo pitanje pobednika, samo smo čekali da vidimo konačni rezultat koji je glasio 80:68, a Barsa bila bez šansi da ostvari pobedu.

Dejvid Lajti je sa 17 poena bio najbolji u ASVELu, 14 je imao Noris Kol, 12 Frimen, a 10 Kaudi. Na drugoj strani 14 poena Mirotića uz 9 skokova, 12 Kalatesa, a 9 Korija Higinsa.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve