Nova vest
Košarka

Subota, 31.10.2020.

21:08

Jovanović: Nije dobro sa Mornarom ući u bitku za poene

Posle poraza od Mornara trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da nije dobro što je njegova ekipa ušla u bitku sa Mornarom ko će dati više poena.

Izvor: SS

Autor: SS

Jovanović: Nije dobro sa Mornarom ući u bitku za poene
Foto: Mornar

U utakmici 5. kola ABA lige u Baru, Mega je izgubila u Baru od Mornara sa 80:73 (25:28, 19:15, 15:8, 21:22).

"Bez obzira na našu dobru igru, pre svega u napadu, već u prvoj četvrtini sam imao bojazan ako sa Mornarom pokušate da odigrate na veliki broj poena, to je osuđeno na propast. Ekipa Mornara je sastavljena od izuzetnih pojedinaca koji imaju jako visoke procente šuteva za tri poena, i ako vi uđete u bitku sa njima ko će da da više poena, to nije dobro a mi smo tako krenuli", rekao je Jovanović na konferenciji za medije.

"Napad je dobro funkcionisao, dali smo 28 poena i sa time moramo da budemo zadovoljni, ali sam video da naša odbrana nije na nivou na kome je trebala da bude. U drugom poluvremenu nismo bili dobri, pre svega u odbrambenom polju, a u napadu u pik-en-rolu a posle i u igri jedan na jedan, nismo dali ono što smo trebali".

Beograđani su imali aktivan rezultat sve do poslednjih pet minuta utakmice kada je Mornar trojkama Gejbrijela odbio nalet Mege i zabeležio trijumf.

"Otvorili smo im u jednom trenutku neke lake poene iz reketa, a što je kasnije rezultiralo šutevima za tri poena, pre svega Gejbrijela, što je prelomilo utakmicu. Imali smo vremena i načina da utakmicu učinimo uzbudljivijom, ali je trojkama Gejbrijela utakmica izmakla kontroli. Čestitam Mornaru, ne samo na ovoj pobedi, već i na igrama u ABA ligi i Evrokupu i pored problema sa kojima se susreću", zaključio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve