Nova vest
Košarka

Sreda, 28.10.2020.

22:45

"Udaraju se u grudi na slikama, kao 'ja sam grobar'... Ne, ne – teren je merilo"

Vlado Šćepanović, trener Partizana, očekivano je bio nezadovovljan posle poraza od Burga Evrokupu.

Izvor: PT

Autor: PT

STARSPORT

"Mnogo su mi jasnije stvari. Kada posle Cedevite i dva dana priče da ne sme ekipa da se potceni, da su ozbiljna ekipa, ozbiljni individualci, da mi nismo ekipa koja napadačkim kvalitetima možemo bilo koga da dobijemo... Izgleda da to nije prihvaćen način. Svi mislimo da smo bolji nego što jesmo", rekao je Šćepanović na početku konferencije i nastavio:

"Ova utakmica je pokazala da nisu baš tog kvaliteta da mogu da igraju ležerno i da mogu da potcene bilo koga. Ova ekipa može da pobedi jedino ako ostavi srce i energiju na terenu. Da li su imali srce i energiju? Večeras nisu. Potpuno zaslužena pobeda Burga".

Trener Partizana kaže da su dobili čas.

"Da li su nam čas kako se voli klub. Na terenu se pokazuje kako se voli klub, a ne u intervjuima, pričama, na Instagramu, udaranju u srcu. Kao ja sam Partizanovac, ja sam "grobar". Ne, ne... Teren je merilo koliko se voli klub".


"Oslabljeni smo od početka, nisam čovek koji traži alibi. Mi imamo 12 igrača i svi su oni prvotimci i nisu slučajno tu. Ako trener ne valja ili nije taktički potkovan, je l' može trener da se bori, da više voli klub na terenu nego igrači? 13 izgubljeni lopti? Znate šta to govori? Dekoncetricija, potcenjivanje protivnika, očekuješ da će neko pustiti da mu daš koš. To Lejkersi sebi ne mogu da dozvole. Svu kirivicu na sebe, bez ikvakvih problema. Klub će odlučiti da li ću ići, mirna mi je savest. Ali, opet kažem... Ako je teren merilo, onda je teren pokazao koliko se voli klub", kaže Šćepanović i zaključuje:

"Ja ću uvek stati iza igrača, bez problema, sve kritike ću na sebe. Nikakav problem, nisam čovek koji beži, koji odustaje. Jer trener najviše kriv, jeste, ali moramo da takozvani "patriotizam" prema klubu kako se ispoljava."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d