Nova vest
Košarka

Petak, 23.10.2020.

22:15

Lučić blistao – Bajern srušio Olimpijakos

Košarkaši minhenskog Bajerna su rezultatom 74:68 pobedili Olimpijakos u 5. kolu Evrolige.

Izvor: SN

Autor: SN

Lučić blistao – Bajern srušio Olimpijakos
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Bajern je u Minhenu došao do četvrte uzastopne pobede u Evroligi, a ponovo je heroj bio nekadašnji kapiten Partizana, Vladimir Lučić.

Boldvin je predvodio "Bavarce" sa 16 poena, dok je Lučić imao 14 uz 4 skoka i 3 asistencije, a na drugoj strani Nikolau je imao 11, a bivši as Crvene zvezde, Čarls Dženkins, 10 poena.

Bivši trener Partizana, Andrea Trinkijeri, mogao je da bude zadovoljan tokom utakmice od samog starta, pošto su njegovi izabranici bili u prednosti tokom svih 40 minuta košarke.

U prvoj deonici je bilo napeto, ali je Bajern za nijansu bio bolji. Odmah na startu druge četvrtine, Lučić šalje sjajan pas ka Cipseru koji zakucava, ubrzo je tempo igre opao i to je Lučiću najviše odgovaralo koji postiže 6 vezanih poena u tom razdoblju.

Bajern je na poluvremenu imao prednost od 5 poena, pa je u trećoj deonici uspeo da je uveća, iako je Olimpijakos preko Mekisika i Printezisa konstantno pretio i dolazio do izjednačenja, pa je Lučić trojkom vratio prednost Bajernu, da bi Papanikolau sa 5 poena u nizu doneo prvu i jedinu prednost gostima iz Atine.

Domaćin potom dodaje gas, dolaze na 8 poena prednosti pred ulazak u poslednji period, gde su gotovo polovinu četvrtine imali dvocifrenu razliku. Pokušali su gosti preko Mekisika i Dženkinsa u završnici da urade nešto više, ali su samo ublažili poraz.

Bajern je slavio sa 74:68, a meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Evroliga, peto kolo:
petak:
Himki – Makabi Tel Aviv 87:89
Bajern – Olimpijakos 74:68
21.00 Barselona – Real Madrid
Odloženo Efes – ASVEL

četvrtak:
Žalgiris – Valensija 82:94
20.00 Panatinaikos – Fenerbahče
20.45 Crvena zvezda – CSKA Moskva
Odloženo Zenit – Olimpija Milano
Odloženo Alba – Baskonija

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve