Nova vest
Košarka

Petak, 23.10.2020.

12:15

"Tumor mi je pomogao da budem još jači"

Američko-slovački košarkaš Kajl Kjurik se prisetio najveće borbe u svom životu.

Izvor: LN

Autor: LN

EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Pre pet godina Kjurik je uspeo da se izbori sa tumorom na mozgu.

Bek Barselone sada ističe da ga je ta borba naučila važnu lekciju.

"To je bila ozbiljna i delikatna situacija, mnogo teža nego što sam očekivao, ali sam imao podršku meni bliskih ljudi koji su mi pomogli da se oporavim i vratim na teren", rekao je Kjurik u intervjuu za "ara.cat" i nastavio:

"Kako deluje, izašao sam još jači iz svega toga. Tumor me je naučio kako da budem mentalno jak i kako da se izborim sa svim novim izazovima uz zdrav mentalitet".

Proces lečenja od benignog tumora na mozgu nije bio lak, pa je Kajl prvo morao na operaciju kako bi izvadio sam tumor, a onda na još nekoliko poduhvata kako bi korigovao otok na mozgu.

Ne samo da se sada 31-godišnjak oporavio, već se samo nekoliko meseci nakon operacije vratio na teren, pa sada treću sezonu zaredom nosi dres Barse.

"Polažemo velike nade u ovu sezonu. Neću da kažem da ćemo osvojiti Evroligu, ali imamo kako da se borimo za trofej. Ako budemo igrali kao tim i ne budemo imali problema sa povredama - sigurno je da ćemo biti jedni od glavnih kandidata", jasan je Kjurik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve