Nova vest
Košarka

Četvrtak, 22.10.2020.

09:00

Zvezda pred teškim zadatkom u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 20.45 igraju u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv moskovskog CSKA u petom kolu Evrolige.

Izvor: PT

Autor: PT

Zvezda pred teškim zadatkom u Evroligi
Djordje Kostic / STARSPORT

Izabranici Saše Obradovića prethodne nedelje nisu odigrali dva susreta, kako je i trebalo, pošto je meč sa ASVEL-om odložen zbog Kovida.

Crveno-bele sada očekuje duel sa "ranjenim" Moskovljanima koji su u prošlom kolu neočekivano izgubili od berlinske Albe i to na domaćem terenu.

"Sigurno da će imati odgovor na tu utakmicu. S obzirom na kvalitet koji poseduju na svim pozicijama, opravdano su jedan od favorita za osvajanje Evrolige ove sezone. Glavna pretnja nam stiže u bekovima, Džejmsu i Klajburnu, dok Milutinov i Šengelija kao izuzetna pojačanja prave balans sa izuzetno snažnom unutrašnjom i spoljnom linijom", rekao je Saša Obradović pred meč.

Obradović će na meču imati na raspolaganju sve igrače, osim novopridošlice Džonija O'Brajanta koji je pre dva dana potpisao ugovor sa ekipom sa Malog Kalemegdana.

Ukoliko želi do povoljnog rezultata, Zvezda će morati da zaustavi Amerikance Majka Džejmsa i Vila Klajburna, kao i unutrašnju liniju koju čine Milutinov, Bolomboj, Fohtman i Šengelija.

"Ni druge igrače ni slučajno ne treba potceniti. Odigrali smo solidnu utakmicu protiv Mornara, igramo sada ipak drugačiju Evroligašku utakmicu, 40 minuta fokusa nam je potrebno za iznenađenje".

Navijači Crvene zvezde u četvrtak uveče biće u dilemi šta da gledaju jer fudbaleri igraju od 21 čas, a košarkaši od 20.45.

Pitanje za iste – koga ćete gledati?

Evroliga, peto kolo:

Četvrtak:

19.00 Žalgiris – Valensija
20.00 PAO – Fenerbahče
20.45 Crvena zvezda – CSKA

Petak:
19.00 Himki – Makabi
20.30 Bajern – Olimpijakos
21.00 Barselona – Real Madrid

Odloženo:

Zenit – Milano
Alba – Baskonia
Efes – ASVEL

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve