Nova vest
Košarka

Utorak, 20.10.2020.

12:31

Lapsus "Ace trice": Đokovića "prekrstio" u Petkovića

Aleksandar Aco Petrović je, pričajući o aktuelnoj situaciji u hrvatskoj košarci, napravio lapsus kada je spomenuo srpskog igrača.

Izvor: SS

Autor: SS

Lapsus
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ilija Đoković je od ovog leta novi plejmejker Splita, a aktuelni selektor Brazila ga je "prekrstio" u "Iliju Petkovića".

“Teško mi je da shvatim da Split pusti svoja dva, tri klinca. Kalajdžić je završio u Gorici, a na njegovo mesto dolazi, mislim da se zove, Ilija Petković iz FMP koji može da bude prevaga. Međutim, ako dovedete Sanija Čamparu koji je lošiji igrač od Kalajdžića, tu stavljam znak pitanja. Što se tiče Zadra, Mršić kao selektor reprezentacije, mislim da je došao prekasno jer su svi domaći talenti potpisali za Cibonu. Zadru je preostala da igra sa strancima koji mi se ne čini previše uspešni zasad”, istakao je Petrović.

Napravio je i poređenje sa vodećim klubovima na Jadranu.

“Kada smo najveći optimisti možemo da kažemo da je budžet najskupljeg hrvatskog kluba 400 hiljada evra, a Zvezda, Partizan, Budućnost su na osam, devet miliona evra – teško je govoriti o ravnopravnoj borbi. Tu preostaje ono što je napravila Cibona, da se okrene selekciji i mladim igračima. Ona je u drugačijem položaju u odnosu na Zadar i Split, ima Radovčića, Gnjidića, Drežnjaka, Nakića i Prkačina, petorka koja je budućnost hrvatske košarke. Tu vidim smisla. Ne vidim spektakularnog smisla u izboru pet stranaca sumnjivog kvaliteta”, poručio je popularni "Aca trica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve