Ročesti: Ovo je moja kuća, oduvek sam hteo da igram za Zvezdu

Plejmejker Crvene zvezde Tejlor Ročesti bio je srećan nakon prve utakmice u novom mandatu u crveno-belom dresu.

Izvor: B92
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ročesti je otkrio da je želeo da dođe u Crvenu zvezdu još kada je imao 19 godina i igrao na koledžu.

Prvu utakmicu odigrao je protiv Mornara, u kojoj je Zvezda ubedljivo slavila.

"Veoma sam uzbuđen što sam ovde. Srećan sam što sam ponovo na parketu i zbog pobede. Pobeda je najvažnija. Potrebno mi je malo vremena da se navikne na novi tim, novu situaciju. Zadovoljan sam i mislim da su menadžment i trener napravili odličan tim".

Deluje da se dobro oseća na parketu.

"Nije važno s kim igramo, igram sa velikim samopouzdanje, mislim da ću vremenom biti sve bolji i bolji, s obzirom da sam poslednju utakmicu odigrao pre sedam meseci".

Koja je razlika između ove i prve utakmice u Zvezdi pre dve godine? Osim prazne dvorane.

"Najveća razlika je što sam tek stigao i već posle nekoliko dana odigrao prvu utakmicu. Sve je novo i sveže, razlika je što nema publike i moramo da se naviknemo na to".

Da li je nekada pomislio da će se vratiti u Zvezdu?

"Jedan od mojih saigrača na koledžu Vašington bio je Nikola Koprivica i pričao mi je o Crvenoj zvezdi i Partizanu. Kada sam imao 19 godina rekao sam mu da bih voleo da dođem u Beograd i da zaigram za Crvenu zvezdu. Volim ovaj grad, volim navijače, sve mi se sviđa i ovo je veliko iskustvo. Uvek sam razmišljao o povratku, nisam znao da li će se to desiti. Kada me je Saša pozvao, nisam se premišljao. Ovde se osećam kao kod kuće", rekao je Ročesti.