Nova vest
Košarka

Subota, 17.10.2020.

20:05

"Stotka" – Partizanova prva pobeda u ABA ligi

Košarkaši Partizana su pobedili FMP rezultatom 103:90 u 3. kolu ABA lige.

Izvor: SN

Autor: SN

foto: Dragana StjepanovicStarsportphoto

Partizan je uspeo da prekine seriju poraza u trećem kolu ABA lige savladavši FMP kao gost u jednoj turbulentnoj utakmici.

Najefikasniji pojedinac bio je Nemanja Nenadić iz FMP–a sa 26 postignutih poena, a Filip Čović je imao 16 i isključen je zbog dva faula.

Na drugoj strani sa 23 poena prednjačio je Kodi Miler-Mekintajer, Zagorac je imao 15, a Markus Pejdž 14 postignutih poena.

Partizan je odlično počeo utakmicu, posle visokog presinga i dobre odbrane uspevaju da stignu do 10:4 poenima Novice Veličkovića u kontra napadu.

Od tog momenta su crno-beli usporili i FMP kažnjava slabe minute Partizana, prave seriju 13:2 na krilima turskog internacionalca Ulubaja, da bi Filip Čović svojom trojkom zatvorio prvu četvrtinu.

Početak drugog kvartala u potpunosti je pripadao Partizanu, Vlado Šćepanović je probao i 2-2-1 zonski presing kako bi usporio napade FMP-a koji se uglavnom oslanjao na Nenadićeve poene, ali ruku na srce i on je pogađao iz svih mogućih pozicija.

Jaramaz i Rašon Tomas su igrali veoma dobro, na momente su se priključivali i ostali i najveća prednost u ovom delu meča bila 7 razlike, posle koša Novice Veličkovića. Naravno, FMP je uspeo da uzvrati udarac i da smanji razliku, pa je na poluvremenu Partizan vodio sa 48:44.

Drugo poluvreme je počelo sa dve trojke i to po jednom na obe strane – prvu pogađa Zagorac, a drugu Nenadić, da bi ubrzo "pala" i prva tehnička, a zaradio ju je Vladimir Jovanović, trener FMP-a.

Treća četvrtina je, kao i čitavo drugo poluvreme, protekla u znaku Partizana. Pogađali su crno-beli u serijama, ušli u poslednju deonicu sa dvocifrenom prednošću, pa se opustili i dozvolili FMP–u da se vrati na jednocifreni zaostatak.

Delovalo je kao da ćemo imati pravu dramu u finišu, ali je Partizan dobio šest slobodnih bacanja i loptu sa strane kada je posle lične greške zaradio i dve tehničke, pa samim tim i isključenje Filip Čović.

Kodi Miler-Mekintajer to uspešno rešava i Partizan faktički dobija utakmicu, koja je završena sa 103:90 u njihovu korist. Obe ekipe imaju skor od 1 pobede i 2 poraza posle 3 odigrana kola.

Saznajte u tekstualnom prenosu koji će ići UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve