Nova vest
Košarka

Utorak, 06.10.2020.

17:23

Cedevita gubi tri utakmice službenim rezultatom!?

Košarkaški klub Cedevita Olimpija u velikom je problemu zbog koronavirusa.

Izvor: LN

Autor: LN

Cedevita gubi tri utakmice službenim rezultatom!?
Foto: ABA league/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

U tom klubu se u ponedeljak pojavio jedan pozitivan slučaj, pa je zbog toga ceo tim poslat u izolaciju.

Navodno, slovenačka vlada je Cedevita Olimpiji naložila da narednih deset dana mora da provede u karantinu.

Zbog toga je izvesno da će predstojeći meč Evrokupa protiv Bursaspora, koji je zakazan u sredu u Ljubljani, izgubiti službenim rezultatom 20:0.

Ovu mogućnost najavio je direktor Ljubljančana Davor Užbinec.

“Nažalost, naš tim će narednih deset dana provesti u karantinu. Uprkos svim epidemiološkim smernicama koje smo pratili od početka pandemije koronavirusa, bili smo svesni da će kovid-19 pre ili kasnije zakucati na naša vrata. Nažalost, to se dogodilo posle samo dve utakmice ove sezone", rekao je direktor kluba Davor Užbinec i dodao:

"Loša vest je što najverovatnije nećemo igrati meč Evrokupa, te će ta utakmica biti registrovana službenim rezultatom. Imali smo dovoljno igrača da odiramo taj meč, ali zbog propisa Nacionalnog instituta to neće biti moguće. S obzirom da nam ograničenja i smernice koje su na snazi u Sloveniji ne dozvoljavaju da učestvujemo na takmičenjima na kojima bismo se, prema važećim propozicijama, mogli takmičiti, uprkos pozitivnom slučaju unutar tima, apelujemo na odgovorne da promene postojeće propise, ograničenja i smernice i dozvole svim slovenačkim sportskim timovima da u slučaju pozitivnog slučaja u timu pošalju sportistu u karantin, a da svi ostali igrači, nakon podnošenja negativnog testa, mogu da nastave sa trenažnim procesom".

Veliko je pitanje da li će Cedevita Olimpija biti spremna i za meč ABA lige narednog vikenda (subota, Primorska), ali i za meč trećeg kola EK koji igra u naredni utorak protiv Gran Kanarije, s obzirom da i ta dva meča padaju u vreme obaveznog desetodnevnog karantina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve