Nova vest
Košarka

Subota, 03.10.2020.

08:15

"Zvezda je platila Ciboni da je zameni u Evroligi" VIDEO

Hrvatski stručnjak Aco Petrović izjavio je da je Crvena zvezda dala finansijsku nadoknadu Ciboni kako bi ušla umesto nje u Evroligu 2014. godine.

Izvor: MS

Autor: MS

foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Klub iz Zagreba je osvojio titulu ABA lige na Fajnal-foru u Beogradu i mesto u Evroligi, ali se kasnije povukao zbog finansijskih problema, pre nego što su ga crveno-beli zamenili.

Govoreći o aktuelnom trenutku u ABA ligi, Petrović je naglasio da dobar odnos Zvezda i Cibona imaju već šest godina, kada su Zagrepčani "ustupili" mesto Zvezdi u Evroligi.

"Taj odnos počinje u godini kada je Cibona osvojila ABA ligu, pobedom na Zvezdom u polufinalu, a onda i nad Cedevitom u Beogradu. Cibona je dobila garancije da će biti obezbeđana finansijska sredstva za učešće u Evroligi, a na kraju od toga nije bilo ništa. U elitno društvo je otišla Zvezda. Ne želim da rizikujem bilo kakvu tužbu, pa ću iskoristiti ono što su me naučili moji advokati. Kada želiš da kažeš nešto sporno, uvek naglasi navodno pre toga. Navodno, Cibona je za odustanak od Evrolige bila finansijski pokrivena", ispričao je bivši selektor Hrvatske u podkastu "SuperSportske".

Aktuelni selektor Brazila kritikovao je sadašnje stanje u ABA ligi.

"Formirana je nova ABA liga, uz mnogo administrativnih propusta. Dobro je što kreće liga, zanimljiva je i donosi prohodnost u Evropu, ali je i presudna sezona po pitanju onih koji je vode. Moraju da se dogovore i pravno regulišu takmičnje. Ukoliko tako ne bude, možda će biti poslednja sezona ABA lige", poručio je

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

180 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve