Nova vest
Košarka

Petak, 14.08.2020.

18:33

Porede ga s Kukočem, zamenio je Nakića, a u njemu traže Dončića VIDEO

Mladi hrvatski košarkaš Boris Tišma najnovije je lice u prvom timu Real Madrida.

Izvor: LN

Autor: LN

Porede ga s Kukočem, zamenio je Nakića, a u njemu traže Dončića VIDEO
Foto: FIBA

Pored dolaska Karlosa Alosena i Alberta Abaldea, Madriđani su se pohvalili i 205 centimetara visokim hrvatskim krilom.

Tišma će pokušati da tokom sezone zadobije poverenje trenera Pabla Lasa i da se izbori za svoje mesto u timu.

"On je čist talenat. Igrač koji igra spolja, veoma je raznovrsan, fizički spreman, ima i sjajan šut. Boris ima mnogo kvaliteta i u igranju jedan na jedan, kao i u čitanju protivničkih akcija", opisan je 18-godišnji Tišma na sajtu Reala.

Hrvat je već debitovao za Real, u januaru ove godine u Endesa ligi protiv Estudijantesa.

Zbog visine, nacionalnosti i dodavačkih sposobnosti Tišma je povukao poređenja sa Tonijem Kukočem, ali je i dalje daleko od njegovog potencijala.

Tišma je u Madrid došao pre pet godina, gde je prešao iz Košarkaškog kluba Dubrava, a predstavljao je i reprezentaciju u mlađim kategorijama.

Na Evropskom prvenstvu do 16 godina u Novom Sadu 2018. godine vodio je Hrvate do zlatne medalje, prosečno beležeći 18 poena, pet skokova, 2,7 asistencija i 1,6 ukradenih lopti po meču.

Tišma će sledeće sezone "glumiti" srpsko-hrvatskog košarkaša Marija Nakića, koji će istu provesti van Lasovog tima, na pozajmici u belgijskom Ostendeu.

U Realu će se sigurno potajno nadati da bi Tišma mogao da bude barem nalik ubedljivo najuspešnijem produktu svog omladinskog pogona, Slovencu Luki Dončiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve