"Postajemo taoci sukoba Zvezde i Partizana"

Predsednik Budućnosti Dragan Bokan prokomentarisao je stanje u ABA ligi i pozvao da se ona reogranizuje.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

NBA na TV B92
Četvrtak, 13. avgust
19.30 Los Anđeles Lejkers – Sakramento Kings

Tom prilikom spomenuo je beogradske "večite" rivale, Crvenu zvezdu i Partizan.

“Postajemo taoci sukoba između Crvene zvezde i Partizana. Apelujem na sve klubove da prvo reorganizujemo ABA ligu, da obezbedimo generalnog sponzora. ABA liga je proizvod koji spaja ljude, države, ljubitelje košarke”, poručio je Bokan i dodao:

“Uprava Košarkaškog klub Budućnost uradila je mnogo za razvoj košarke u Crnoj Gori u poslednjih deset godina. Ponosimo se činjenicom da će u ABA 2 ligi ove godine nastupati čak četiri crnogorska tima”.

Bokan se javnosti obratio na jednom od uvodnih treninga na početku priprema podgoričke Budućnosti.

“Za ovu sezonu morali smo da smanjimo budžet, međutim siguran sam da ćemo imati dobru ekipu, spremnu da pobedi i evroligaške timove. Spremni smo za Evrokup, cilj nam je da u tom takmičenju prođemo dve faze”, rekao je Bokan i podvukao:

“Što se ABA lige tiče ciljevi su isti. Iz prikrajka želimo najviše, ali cilj je da budemo među četiri, da dođemo u priliku da se borimo za titulu i mesto u Evroligi. Iz te pozicije sa dodatnim pojačanjima probali bi da iznenadimo klubove sa mnogo većim budžetima. Novac za prvi deo sezone je obezbeđen. Kasnije ćemo videti šta se dešava i kako se odvija situacija u vezi sa borbom protiv koronavirusa”.