Nova vest
Košarka

Sreda, 05.08.2020.

22:45

Gagić nespreman – Igokea ponovo otpustila srpskog centra

Srpski košarkaš Đorđe Gagić nije više član Igokee, saopštio je kluba iz Aleksandrovca.

Izvor: PT

Autor: PT

Gagić nespreman – Igokea ponovo otpustila srpskog centra
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Ovo je drugi put da Gagić napušta Igose u kratkom vremenskom roku, pošto je pre nekoliko meseci zbog dolaska Dragana Apića otišao iz kluba.

Ipak, Igokee ga je vratila jer je Apić otišao u Budućnost, ali jednostavno nije uspeo da uđe u formu i zbog viška kilograma je ponovo otpušten.

"Želimo da vas obavestimo da smo prekinuli saradnju sa košarkašem Đorđem Gagićem. Razlog je nedovoljna fizička pripremljenosti igrača s kojom je došao na pripreme. Procene su naše medicinske ekipe i kondicionih trenera je da Gagić u ovom trenutku nije fizički spreman da podnese treninge sa maksimalnim opterećenjem i ne može biti spreman za prve utakmice, te smo se odluči na sporazumni prekid saradnje. Gagić je svestan situacije i da fizičko opterećenje može dovesti do ozbiljne povrede, te je prihvatio ovu odluku. Đorđu želimo mnogo sreće u nastavku karijere", navodi se na sajtu kluba.

Novi košarkaš Igokee je talentovani Nikola Jovanović koji dolazi iz Crvene zvezde.

Jovanović je prošao mlađe selekcije Crvene zvezde, a proveo je i jednu godinu u Partizanu pre nego što je 2012. otišao u SAD na dalje usavršavanje. Proveo godinu u školi "Arlington kantri dej" za koju je u proseku imao 15 poena i 12 skokova. Nakon toga odlazi na poznati univerzitet Južna Kalifornija gde nastupa za popularne Trojanse tri godine. Prve godine je imao 8 poena i 4,4 skoka u proseku, druge 12,3 poena i 7 skokova, a treće 12,1 poen i 7 skokova.

Nakon treće godine prijavio se na NBA draft na kojem nije prošao, pa je svoju šansu u NBA ligi tražio preko letne lige, gde je prvo nastupao za Detroit, pa onda za LA Lejkerse. Budući da se nije uspeo nametnuti i izboriti ugovor sa nekim NBA timom, krajem oktobra 2016. je potpisao za filijalu Detroita za koju je igrao sve do marta kada je trejdovan u filijalu Niksa (Vestčester niks). Inače, u razvojnoj ligije u proseku beležio 9,2 poena i 6,6 skokova za 17 minuta u proseku.

U ekipi Trenta nastupao je kao pozajmljen igrač Crvene zvezde odakle dolazi u Igokeu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve